© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: 'GP België is voor mij de belangrijkste Formule 1 race'

19 aug. 2018 13:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Na de verplichte zomerstop van drie weken maakt het Formule 1-circus zich op voor de tweede seizoenshelft. Deze wordt afgetrapt met de Grote Prijs van België die geheel terecht ook tot één van de klassiekers op de Formule 1-kalender behoort. Ook Max Verstappen is behoorlijk gecharmeerd van dit circuit en niet alleen omdat het zijn thuisrace is.

"België is voor mij de belangrijkste race, samen met al die fans eromheen wordt het een heel bijzonder weekend," aldus de viervoudig GP-winnaar in een exclusief interview met het magazine Formule 1.

Het is niet alleen de aanwezigheid van zijn eigen Verstappen-tribune waardoor hij graag racet op dit unieke circuit in de Ardennen, ook de lay-out maakt dit circuit heel bijzonder.

"Spa heeft een magische aantrekkingskracht op mij. Op de Playstation vond ik het al een leuk circuit maar in het echt is het nog bijzonderder. Dan krijg je namelijk ook de hoogteverschillen goed mee. Je rijdt er echt vol gas en de bochten zijn allemaal vloeiend en opeenvolgend. Vooral in de kwalificatie is het een supermooie baan om te rijden."

In 2014 liet Verstappen tijdens de Formule 3 races al zien dat hij goed uit de voeten kan op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij won namelijk alle drie de races in dat weekend. Of hij dit jaar mee kan strijden voor de zege, valt nog te bezien maar dat beïnvloedt niet zijn gevoel voor dit circuit.

"Het is niet zo dat het circuit mooier wordt als je er wint. Ik vind het gewoon al heel mooi om er te rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen