Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "GP België kon me niets meer schelen na zaterdag"

Max Verstappen viel in de eerste ronde van Belgische Grand Prix uit. Na afloop kon hij daar echter niet om malen. Naar eigen zeggen kon de race hem niets meer schelen na het gebeuren op zaterdag.

In het programma Peptalk van Ziggo Sport blikt Max Verstappen terug op de voor hem dramatisch verlopen Grand Prix van België. Hij viel in de eerste ronde uit na een touche met Kimi Raikkonen. Of hij daarom uiteindelijk bloedchagrijnig naar huis ging?

"Nee, eigenlijk niet. Ik heb de race wel afgekeken, maar na wat er op zaterdag gebeurde (Formule 2-coureur Anthoine Hubert overleed na een crash in de hoofdrace, red.) kon die hele race me eigenlijk niks meer schelen", zo plaatst de Nederlandse Red Bull-coureur zijn uitvalbeurt in perspectief.

Max Verstappen gooide een kans op een goed resultaat weg door in de eerste bocht in een gat te duiken dat er niet was. Hij wilde terrein goedmaken na een slechte start, een slechte start waar hij naar eigen zeggen niet zoveel aan kan doen.

"Vorig jaar hadden we de beste starts van iedereen, maar nu lopen die starts opeens niet meer. In de motor zit iets wat niet lekker loopt, want ik doe niks anders dan in de voorbije vier jaar. We weten wel waar het hem in zit, maar we krijgen het nog niet helemaal voor elkaar dat helemaal op orde te krijgen, al werkt Honda daar hard aan."

Max Verstappen schetst het effect van die mindere starts door ze te spiegelen aan de starts van vorig jaar: "Als we vorig jaar een goede start maakten, wonnen we plaatsen, terwijl we met een slechte start in ieder geval onze positie behielden."

"Als we dit jaar een goede start maken, behouden we onze positie, terwijl we bij een slechte start meerdere plaatsen verliezen", aldus de Nederlander, die de daaropvolgende suggestie dat de Renault-motor van vorig jaar wat dat betreft beter was, pareert: "Elke motor heeft zijn plus- en minpunten."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto