Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen grapt al over Red Bull-problemen: "De finish halen doe ik toch niet!"

Max Verstappen ziet er, waarschijnlijk als een boer met kiespijn, al de humor van in dat hij dit seizoen twee keer is uitgevallen. Na terugkomst uit Australië grapt hij er op cynische wijze op los.

Max Verstappen nam even rust nadat hij thuis terugkeerde vanuit Australië, waar hij een desastreus Formule 1-weekend kende. Ondanks veel problemen met de balans van de Red Bull-bolide, leek de Nederlander alsnog op weg te zijn naar een solide tweede plaats, zij het op grote afstand van Charles Leclerc. Met nog een kleine twintig ronden te gaan hield zijn auto er echter mee op. Het was de tweede DNF van het jaar, in drie races tijd, waarna Verstappen in de media overduidelijk zijn frustratie uitte. 'Onacceptabel', 'frustrerend' en 'dit mag niet gebeuren' riep hij onder meer.

"Finishen doe ik toch niet"

Eenmaal thuis gearriveerd dook Verstappen meteen in zijn eigen sim om relaxed wat ronden te rijden samen met zijn teamgenoten van Team Redline. Als hij te horen krijgt van een teamgenoot dat ze de online race achteraan het veld moeten beginnen, grapt hij er op los. Cynisch reageert Verstappen: "Ach, uiteindelijk maakt het voor mij niet uit of ik de race voor- of achteraan start, want ik finish de race toch niet!", zegt hij doodserieus, alvorens hij in lachen uitbarst. Het toont maar weer aan dat de Nederlander om de situatie kan lachen en niet bij de pakken neer zit. Check hieronder het clipje.

CcOgUnHjr5E

View this post on Instagram A post shared by 𝙈𝙖𝙭 𝙑𝙚𝙧𝙨𝙩𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣 𝙁𝙖𝙣𝙥𝙖𝙜𝙚 (@maxv1stappen)

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap