Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grapt om onwillige RB20: "Onderstebovenstuur!"

Geen nieuwe poleposition voor Max Verstappen op 'zijn' Zandvoort. De Red Bull-coureur werd afgetroefd door een sterke Lando Norris, maar kan daar wel mee leven.

Verstappen Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen had ongetwijfeld gehoopt om de Nederlandse fans in extase te brengen tijdens de kwalificatie op Circuit Zandvoort, maar moet het uiteindelijk met de tweede startpositie doen. Lando Norris zette een magistrale ronde neer en troefde zo zijn vriend en rivaal af. Verstappen verbaasde zichzelf nog een beetje met P2.

"Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat de andere McLaren er ook voor zou staan", stelt Verstappen bij Viaplay. "Op zich ben ik wel blij met de tweede plaats. We moeten realistisch zijn dat er momenteel niet meer in zit. Ook in deze kwalificatie was het best lastig om een goede ronde te rijden, het was allemaal heel gevoelig en moeilijk met de wind. Er zat gewoon niet meer in."

Het verschil van drieënhalve tienden met Norris is groot, geeft Verstappen toe. "Dat klopt. Ik had natuurlijk wel verwacht dat McLaren heel snel zou zijn in de kwalificatie en dat is gebleken."

Verstappen vocht ook flink met zijn onwillige RB20, maar heeft toch nog een grapje in huis. "Onderstebovenstuur! We hadden onder- en overstuur, in verschillende runs. Leuk...", zegt de wereldkampioen op cynische wijze.

"Ik probeerde bochten aan te vallen", vervolgt Verstappen zijn verhaal, verwijzend naar een momentje in bocht 13. "Maar toen brak de auto weer een beetje uit, dus moest ik een beetje wijd over de kerbs. Dat is natuurlijk nooit fijn voor de vloer. Het zal ook niet ineens magisch beter gaan tijdens de race, dus we gaan het zien. Ik doe mijn best!"

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024