Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen grapt over 'afterparty' in vliegtuig: "We hebben alleen water aan boord!"

Formule 1-coureurs Max Verstappen en Lando Norris zijn al langere tijd goede vrienden van elkaar. De twee reizen dan ook regelmatig samen in de privéjet van de Nederlander. Feestjes onderweg zijn er niet, zo grappen ze.

Met maar liefst 22 races op de Formule 1-kalender is het een druk seizoen voor de teams en coureurs. Er wordt veel tijd in het vliegtuig gespendeerd onderweg naar de verschillende locaties. De grotere namen binnen de F1 hebben vaak eigen vervoer, zo ook Max Verstappen. De regerend wereldkampioen reist regelmatig samen met vrienden, zoals bijvoorbeeld Daniel Ricciardo en Lando Norris. Verstappen doet graag een boekje open over hoe je mee kan reizen. "Je moet geld betalen, net als elk ander!", zegt hij lachend in de F1 Nation Podcast , waar ook Norris te gast is. "Max is meer een businessman dan iedereen denkt", haakt de McLaren-coureur aan.

Verstappen: 'Zevende? Dát is een goed resultaat!'

Verstappen en Norris worden doorgevraagd over de terugreis richting Monaco. Na de GP van Saoedi-Arabië had de Nederlander wat te vieren met zijn overwinning, maar wederom breed lachend zegt hij dat het wel meevalt. "Nee, we hebben alleen water aan boord! We zijn goed gemanierde professionals... soms." Hoewel het bij McLaren wat minder goed gaat dan bij Red Bull, heeft Norris naar eigen zeggen toch wat te vieren. "Ik vier P7 harder dan Max zijn overwinning viert", aldus de Brit. "Zevende? Dat is best een goed resultaat", grapt Verstappen. Zonder grappen of grollen is de Limburger erg blij met zijn resultaat. "Vooral na Bahrein (DNF, red.), maar we wisten altijd al dat we een competitieve auto hadden. Het was gewoon een beetje pijnlijk wat er daar gebeurde, maar we zijn weer terug en we moeten nu een inhaalslag maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi