Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen grote favoriet bij bookmakers voor zege tijdens GP van Spanje

De vorige twee raceweekenden was het Charles Leclerc die voorafgaand aan het weekend de favoriet was, maar na twee zeges op rij dichten de bookmakers nu Max Verstappen de favorietenrol toe.

Na vijf Grands Prix-weekenden lijken er bij de bookmakers geen misverstanden over te verstaan: Max Verstappen en Charles Leclerc zijn samen de grote favorieten. De afgelopen vijf races was het constant een van de twee kemphanen die als favorieten werden gezien. Dat is ook het geval voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Spanje, maar wel zien we een ander beeld dan de afgelopen twee GP-weekenden. Het is namelijk niet meer Leclerc die de favoriet is, maar Verstappen wiens naam bovenaan de lijst met favorieten pronkt.

Verstappen en Leclerc nek-aan-nek

Net als op de baan zijn de verschillen tussen de twee echter klein. Tien euro inleg op Verstappen levert bij een overwinning van de Nederlander 2,10 keer je inzet op, terwijl dat bij Leclerc 2,30 is. Dit betekent dat je bij winst van de Nederlander 21 euro uitgekeerd krijgt en bij winst van de Ferrari-coureur 23,00 euro. Carlos Sainz wordt tegelijkertijd hoger ingeschat dan Sergio Perez, want de Spanjaard is goed voor 9 keer je inleg als hij zijn eerste zege pakt, terwijl Checo maar liefst goed is voor het 21-voudige van je inleg. Alleen de Mercedes-coureurs hebben nog een hele kleine kans volgens de bookmakers (x 29 je inleg bij een overwinning van Hamilton of Russell), maar verder zijn de andere coureurs volgens de bookmakers logischerwijs helemaal kansloos.

Leclerc favoriet voor de poleposition in Leclerc

Opvallend is echter dat Ferrari hoger wordt ingeschat op zaterdag, want als het aankomt op de poleposition is Charles Leclerc de favoriet voor Verstappen. Leclerc is goed voor een quotering van 2,00, wat betekent dat tien euro inleg je bij een pole van de Monegask 20,00 euro oplevert. Een pole van Verstappen is goed voor een quotering van 2,10. Zelf kan je gratis en voor niets meedoen met onze voorspelgame en dan maak je kans op een leuke Max Verstappen-cap.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'