Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Verstappen haalt meedogenloos uit in kwalificatie GP Oostenrijk

Er stond geen maat op Max Verstappen in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Hij legde alles en iedereen met ruime cijfers over de knie.

Verstappen Austria Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het eerste voordeel voor Max Verstappen schenkt hij zichzelf als hij samen met George Russell de luxe heeft om Q1 af te vinken door enkel gebruikte banden te gebruiken, waardoor hij verse softs uitspaart. Sergio Perez gaat met de hakken over de sloot door naar Q2, maar dat heeft vooral ook te maken met het gegeven dat 15(!) coureurs binnen vier tienden opereren.

Uiteindelijk zijn het Albon, Stroll, Bottas, Sargeant en Zhou die dat spel om tienden verliezen en zichzelf afvallers moeten noemen na dat eerste kwalificatiedeel op de Red Bull Ring.

In het tweede segment heeft Verstappen opnieuw genoeg aan één setje banden en in dit geval ook aan één run. Op nieuwe banden is hij een halve seconde sneller dan wie dan ook, dat terwijl in Q1 het hele veld nog binnen acht tienden zat. Toch gaat hij voor een tweede run, waarin hij nog eens een tiende sneller gaat.

Zo staat er geen maat over Verstappen, waarbij Carlos Sainz de eerste achtervolger is. Na Q2 zijn het Ricciardo, Gasly, Magnussen, Tsunoda en Alonso die elke achtervolging moeten staken.

Uitslag Kwalificatie - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q3 wachten duizenden en duizenden Oranjefans vol verwachting op wat Max Verstappen kan doen als hij het ultieme rondje op de mat moet leggen. Dat ultieme rondje gaat aan de neus van Sergio Perez voorbij, aangezien hij al het verse rubber al opgebruikte om überhaupt tot Q3 te komen.

We zien een opmerkelijk moment als Lewis Hamilton bij het wegrijden een krik en een afvoerslang van de uitlaat met zich meeneemt, maar hij kan zijn weg vervolgen. Het komt hem op een onderzoekje naar een unsafe release te staan. Hamilton komt vervolgens niet in de buurt van de ontketende Verstappen, maar niemand niet. Norris nadert tot op drieënhalf tienden, maar ook dat is een levensgroot verschil. 

In de afsluitende run is Verstappen wederom sneller dan zichzelf. Hij staat op eenzame hoogte, want het is Norris die P2 pakt, maar wel op vier tienden van een seconde. Enige schaduw die over zijn optreden geworpen kan worden is een onderzoekje dat loopt naar de Nederlander omdat hij te langzaam zou hebben gereden bij het verlaten van de pitstraat. Piastri verliest zijn snelste tijd en valt van P3 terug naar P7.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Kritiek op 'wanhopige' Verstappen: "Drie zaken discutabel"