Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt opgelucht adem na 'grote schok' voorafgaand aan de kwalificatie

De één-twee voor Red Bull in de kwalificatie voor de GP van Bahrein kwam zeker niet uit de lucht vallen. Max Verstappen legt uit hoe er gedurende het weekend in Sakhir genoeg moest veranderen na een weekendstart met veel onbalans.

Na een lastig begin voor Max Verstappen dit weekend heeft hij toch de beste startpositie voor de Grand Prix van Bahrein veroverd. De regerend wereldkampioen start vanaf poleposition met teamgenoot Sergio Perez naast zich. Het lukte Ferrari niet om sneller te zijn dan de Nederlander, mede door het uitblijven van een tweede kwalificatierun . Het lijkt alsof Red Bull 'gewoon' doorgaat waar ze in 2022 waren gebleven, maar Verstappen legt na afloop van de kwalificatie uit dat het zeker geen gegeven was om weer op pole te staan. "Na de testdagen was ik heel tevreden, maar toen ik tijdens de eerste vrije training in de auto stapte was het een grote shock", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365. "Ik kreeg het niet voor elkaar met de balans tijdens de vrije trainingen en dat maakt het kwalificatieresultaat nog veel beter." De Nederlander weet nog niet wat het verschil tussen de testdagen en de vrije trainingen heeft veroorzaakt. "We moeten gaan analyseren wat er is gebeurd met de auto. We moeten alles opnieuw gaan checken."

Problemen met balans RB19

Tot aan de kwalificatie was het erg lastig voor Verstappen om de balans te vinden in zijn RB19. Dat veranderde toen hij weer plaatsnam in zijn wagen bij de start van Q1. "Alles voelde toen al een stuk beter, maar het was nog steeds niet perfect. In Q3 was ik uiteindelijk heel blij met de auto. We konden een paar goede ronden neerzetten." "Het is nog steeds niet perfect, maar we gaan de goede kant op. Voor de volgende race willen we analyseren wat het verschil heeft gemaakt. Het voelde heel verschillend aan tijdens het rijden, maar we staan er nu met twee auto's. Het is een hele, hele sterke start voor ons en daar ben ik natuurlijk blij mee", aldus Verstappen. Nu de kwalificatie erop zit is het wachten op de grande finale van het weekend in Sakhir, de Grand Prix van Bahrein. Om 16:00 uur Nederlandse tijd start de formatieronde en enkele momenten later wordt er weer geracet. Benieuwd hoe Verstappen pole veroverde voor de GP van Bahrein? Check hieronder de samenvatting van de kwalificatie.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden