Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt opgelucht adem na pakken pole: "Daar kwam ik heel goed weg"

Max Verstappen start de GP van zondag op P6, nadat hij de pole pakte maar door een gridstraf terug zal vallen. In Q2 ging het echter bijna mis voor de Nederlander. Hij haalt opgelucht adem.

Met een overtuigende ronde in Q3 pakte Max Verstappen de pole, maar het had niet veel gescheeld of hij had Q3 niet eens gered. In Q2 ging hij namelijk met de hakken over de sloot door: P10. Wat ging er mis? Verstappen legt uit. "Het was heel spannend. Het waren natuurlijk lastige omstandigheden, de baan droogde snel op. In de laatste ronde van Q2 had ik niet het vertrouwen om te pushen. Ik kwam heel goed weg met P10." "In Q3 heb je echter twee bandensets en weet je dat je weer meer kan pushen en wat meer risico kan nemen. Dat hebben we die laatste ronde gedaan!', glundert hij. "Om weer op pole te staan, al heb ik natuurlijk die straf op zondag, was het best mogelijke resultaat!"

Risico

Daar waar het vertrouwen in Q2 even miste, zo ging Verstappen in Q3 als een trein. Hij is opgelucht dat hij heeft kunnen laten zien hoe snel de Red Bull is. "Sector twee was nog redelijk nat in die laatste ronde. Er was maar een droge lijn en in sommige bochten moest je een beetje een alternatieve lijn nemen vergeleken met de lijnen in droge omstandigheden." "Het ging er uiteindelijk om dat ik vertrouwen voelde en al het risico nam in de laatste run om zoveel mogelijke rondetijd te vinden. We wisten dat de auto snel was. Zelfs met deze lastige omstandigheden hebben we dat kunnen laten zien!" In de race op zondag start hij vanaf P6. Max heeft er alle vertrouwen in dat dat een zege niet in de weg hoeft te staan. "Vorig jaar had ik meer straf en konden we winnen, dus dat is gewoon het doel. Laten we eerst zien wat het weer op zaterdag doet en wat voor racen we dan zien", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"