Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst beste zege van 2023 aan: "Daar heb ik echt van genoten"

Max Verstappen is de zomerstop van de Formule 1 begonnen met een gigantische voorsprong van 125 punten op de nummer twee in het kampioenschap Sergio Perez. Wat vindt hij daar van?

Als een van de allerlaatste vragen voordat Max Verstappen een paar weken van de radar verdwijnt, wordt er aan hem gevraagd hoe blij hij is met de gigantische voorsprong van 125 punten in het wereldkampioenschap Formule 1 van 2023. Na twaalf races een schrikbarend groot marge hebben naar de nummer twee is mooi meegenomen, maar de Nederlander wordt er niet warm of koud van.

Gaat hij hierdoor extra relaxed de zomerstop in? "Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit", zo begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ik ga nu gewoon genieten, wat tijd met familie en vrienden spenderen en dan staat (de Grand Prix van) Zandvoort alweer op de planning! Een compleet nieuw circuit vergeleken met Spa-Francorchamps, maar ik verwacht dat we het daar ook wel goed kunnen doen. Met de juiste afstelling zijn we er weer snel."

Het beste moment van het F1-seizoen

Terugblikkend op de eerste seizoenshelft van 2023, waarin hij tien van de twaalf races won, kan Verstappen moeilijk een hoogtepunt kiezen. "Er zijn zo veel mooie races geweest, waarvan een aantal heel duidelijk. Ik heb heel erg genoten van de race in Miami, dat wel. Het is een zwaar circuit en we moesten door het veld komen, maar dat lukte best goed na een zware kwalificatie."

"Dat was een van de mooiste races, maar ook laatst in Hongarije: er zijn zo veel leuke races geweest. Vooral in het begin van het seizoen hebben we als team grote stappen gemaakt en vanuit mijn kant voel ik me nu heel goed in de auto. Nu gaat het om de details. Genoeg leuke momenten dus, wat het kiezen lastig maakt!"

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"