Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op bij kans op verbreken stokoud F1-record

Red Bull kan in het Formule 1-weekend van Hongarije geschiedenis schrijven door twaalf races op rij te winnen in de koningsklasse. Max Verstappen wordt er niet warm van.

Red Bull en McLaren hebben het record in handen met 'meeste opeenvolgende overwinningen in de Formule 1'. Max Verstappen en Sergio Perez konden gezamenlijk elf races op rij winnen: al sinds de Grand Prix van Abu Dhabi 2022 heeft het Oostenrijkse topteam geen race meer verloren.

Het record van McLaren staat al 35 jaar. In 1988 kon het Britse team met de razendsnelle MP4/4 de koningsklasse domineren, maar anno 2023 is dat dus Red Bull. Als Verstappen of Perez zegeviert in Hongarije, dan heeft het topteam het stokoude record dus verbroken. Een prachtige mijlpaal, maar zoals we Verstappen kennen, maakt het hem niet heel veel uit.

"Eigenlijk denk ik er niet echt aan", reageert hij voor de media, waaronder RacingNews365, als hem gevraagd wordt naar wat Red Bull nog kan stoppen om het record te verbreken. De Nederlander legt uit dat hij maar met één ding bezig is. "Ik wil gewoon een goed weekend hebben en natuurlijk probeer ik te winnen."

"Dit weekend hou ik me niet bezig met twaalf races op rij winnen. Als we winnen, dan verbreken we natuurlijk het record, maar voor mij is gewoon winnen belangrijker", aldus de nuchtere Limburger.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap