Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op om populaire vergelijkingen: "Ik doe gewoon mijn werk"

Max Verstappen ziet zichzelf tussen de grotere Formule 1-namen staan, maar kijkt vooral naar wat hij zelf vindt van zijn prestaties. "Ik doe gewoon mijn werk", aldus de Red Bull-coureur.

XPB 1186631 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Of het nou één Formule 1-titel is, twee of vijf: het maakt Max Verstappen in eerste instantie niet heel veel uit. Na het behalen van zijn eerste titel liet de Nederlander al weten dat al zijn doelen zijn behaald en de rest nu gewoon een bonus is. De tweede wereldtitel kwam echter al een jaar later en in 2023 jaagt Verstappen alweer op zijn derde.

Met twee kampioenschappen, 35 zeges en 77 podiums kan Verstappen zich al meten met een aantal zeer grote namen in de Formule 1, maar zelf let hij er niet zo veel op. "Ik heb al meer bereikt dan ik ooit had kunnen dromen", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Eerlijk gezegd denk ik er nooit over na waar ik sta tussen de 'allergrootsten' met kampioenschappen en zeges en zo. Ik doe gewoon mijn werk."

"Ik weet dat ik nog een contract heb tot en met 2028 en natuurlijk blijf ik het proberen om races en misschien zelfs kampioenschappen te winnen, maar ik ben niet zo iemand die naar de statistieken kijkt. Als ik een raceweekend achter de rug heb en tegen mezelf kan zeggen dat ik echt alles heb gegeven, dan ben ik tevreden."

Meer of minder titels maakt hem niet meer uit. "Als ik stop met rijden in de Formule 1 en over een aantal jaar mezelf vraag: 'Heb ik alles gegeven?' en het antwoord daarop is ja, dan kan ik tegen mezelf zeggen: 'Ik ben tevreden'."

Verstappen wil de lat ook niet te hoog leggen. "Je verliest uiteindelijk meer dan je wint, dus het is lastig om bij te benen. Dat moet je accepteren, want de Formule 1 is nou eenmaal zo. Er zijn doorgaans maar één of twee teams waarbij je kan winnen in een seizoen en zo is de sport al langer geweest. Ik reed ooit in het middenveld en dan deal je er ook mee. Het is een leerproces tot je bij een potentieel winnend team komt, wat ik gelukkig zag gebeuren", aldus een tevreden Verstappen.

Ook interessant:

Red Bull-simcoureur Van Buren: "Ik moet de rijstijl van Verstappen of Perez overnemen"

Rudy van Buren is al jaren simcoureur bij Red Bull Racing, maar vorig jaar zomer werd het bekend voor bij het grote publiek. Zodra Max Verstappen en Sergio Perez bezig zijn met de eerste vrije trainingen, zit Rudy in de Red Bull-simulator in Milton Keynes om het team zo goed mogelijk te helpen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië