Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op over groter groeiende controverse rond Red Bull

Red Bull staat in de spotlights en niet enkel omdat het team twee weken geleden de wereldtitel heeft gewonnen. Het team heeft in de ogen van de FIA aantoonbaar de budgetlimiet overschreden en riskeert straffen. Hoe kijkt Max Verstappen naar de kwestie?

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder op de vrijdag hebben we al uitgebreid uiteengezet waar het verschil in inzicht tussen de FIA en Red Bull vandaan komt. In de ogen van de FIA heeft Red Bull de budgetlimiet met 1,8 miljoen overschreden, terwijl Red Bull dacht met 4 miljoen aan de veilige kant te zitten.

Beide partijen proberen elkaars standpunten aan elkaar duidelijk te maken, terwijl rivaliserende teams vragen om maatregelen tegen Red Bull, maar vooral ook om duidelijkheid. Hoe kijkt Max Verstappen naar de kwestie? Houdt hij zich er mee bezig? Dat wordt hem gevraagd ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Hij haalt er zijn schouders over op: "Dat is sowieso iets tussen het team en de FIA. Wij zijn ervan overtuigd dat we binnen de limieten zijn gebleven. Dat is natuurlijk waarom we met hen in gesprek gaan. We laten ze zien wat wij denken dat juist is. Maar aan het einde van de rit is dit niet mijn zaak. Ik richt me vooral op de prestaties op de baan."

"Dat zien we dan wel weer"

Als Verstappen wordt geconfronteerd met de suggestie dat niemand het over zijn titeltriomf heeft, maar dat er vooral over de budgetlimiet wordt gepraat, haalt hij zijn schouders op: "Dat ligt er maar net aan wat je wel of niet leest. Ik denk dat wat we dit jaar gepresteerd hebben ongelooflijk is."

De FIA heeft Red Bull naar verluidt een strafvoorstel gedaan. Ziet Verstappen het als een schuldbekentenis van Red Bull als Red Bull daarmee akkoord gaat? "Dat bekijken we wel als we werkelijk op dat punt komen."

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'