Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt schouders op over groter groeiende controverse rond Red Bull

Red Bull staat in de spotlights en niet enkel omdat het team twee weken geleden de wereldtitel heeft gewonnen. Het team heeft in de ogen van de FIA aantoonbaar de budgetlimiet overschreden en riskeert straffen. Hoe kijkt Max Verstappen naar de kwestie?

Eerder op de vrijdag hebben we al uitgebreid uiteengezet waar het verschil in inzicht tussen de FIA en Red Bull vandaan komt . In de ogen van de FIA heeft Red Bull de budgetlimiet met 1,8 miljoen overschreden, terwijl Red Bull dacht met 4 miljoen aan de veilige kant te zitten. Beide partijen proberen elkaars standpunten aan elkaar duidelijk te maken, terwijl rivaliserende teams vragen om maatregelen tegen Red Bull, maar vooral ook om duidelijkheid. Hoe kijkt Max Verstappen naar de kwestie? Houdt hij zich er mee bezig? Dat wordt hem gevraagd ten overstaan van onder andere RacingNews365 . Hij haalt er zijn schouders over op: "Dat is sowieso iets tussen het team en de FIA. Wij zijn ervan overtuigd dat we binnen de limieten zijn gebleven. Dat is natuurlijk waarom we met hen in gesprek gaan. We laten ze zien wat wij denken dat juist is. Maar aan het einde van de rit is dit niet mijn zaak. Ik richt me vooral op de prestaties op de baan."

"Dat zien we dan wel weer"

Als Verstappen wordt geconfronteerd met de suggestie dat niemand het over zijn titeltriomf heeft, maar dat er vooral over de budgetlimiet wordt gepraat, haalt hij zijn schouders op: "Dat ligt er maar net aan wat je wel of niet leest. Ik denk dat wat we dit jaar gepresteerd hebben ongelooflijk is." De FIA heeft Red Bull naar verluidt een strafvoorstel gedaan. Ziet Verstappen het als een schuldbekentenis van Red Bull als Red Bull daarmee akkoord gaat? "Dat bekijken we wel als we werkelijk op dat punt komen."

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen