Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt schouders op over mijlpaal: "Vroeger was honderd races wél een prestatie"

Max Verstappen rijdt komend weekend zijn honderdste Grand Prix uit zijn Formule 1-carrière. Op papier is dat een mooie mijlpaal, maar in de praktijk stelt dat volgens de jubilaris zelf niet zoveel voor.

In 2015 maakte Max Verstappen zijn Grand Prix-debuut voor Toro Rosso en inmiddels zijn we bijna honderd Grands Prix verder. Nuchter als hij is, hecht de Red Bull-coureur er zelf niet zo heel veel waarde aan. "Vroeger waren honderd Grands Prix heel veel, maar met zo'n volle Formule 1-kalender zit je er tegenwoordig zo aan", zo reageert Verstappen in gesprek met het AD lacherig als het jubileum ter sprake komt. Zo jong als hij is zou moet hij minstens driehonderd races op zijn conto hebben staan, wil hij van een noemenswaardig prestatie spreken: "Maar tegen die tijd ben ik 32 en kan ik in theorie nog eens acht jaar door", vervolgt de Nederlander, die op die manier met afstand de meest actieve Formule 1-coureur ooit zou worden. "Rubens Barrichello heeft dat record met 300+ races nu in handen, toch? Waarschijnlijk zal Kimi Raikkonen dat nog eerder verbreken, maar we zien uiteindelijk wel hoe het loopt."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel stilstaan bij die honderdste GP van Max Verstappen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi