Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt zijn schouders op na opleving Mercedes: "Leuk is weer wat anders"

Dat Mercedes een stap heeft gezet en Ferrari en Red Bull dichter is genaderd, zal Max Verstappen een worst wezen. Hij focust zich op Red Bull en zichzelf.

Drie tienden van een seconde. Dat was het verschil tussen Max Verstappen en de snelste Mercedes-coureur, George Russell, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Het toont aan dat de kampioenen eindelijk een stap hebben gezet richting de top. Als Max Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de 'wederopstanding' van Lewis Hamilton en Russell, haalt hij zijn schouders op. Is het leuk dat Mercedes zich ook meldt vooraan het veld? "Nou ja, leuk is wat anders, maar van mijn kant moeten we ons gewoon op onszelf concentreren en zorgen dat we veel updates mee gaan brengen de komende wedstrijden, zodat we in ieder geval over een enkele ronde een stap kunnen maken", vertelt Max.

Verstappen: 'Verbetering Mercedes is logisch'

Als er door wordt gevraagd, vertelt Verstappen dat het eigenlijk helemaal niet raar is dat Mercedes zo'n grote stap voorwaarts heeft gemaakt. Ze hadden zoveel problemen, dat er bij een oplossing en updates meteen een grote hap zou kunnen worden genomen uit de achterstand op Red Bull en Ferrari. En op gelijke hoogte zitten ze volgens Verstappen nog niet. "Uiteindelijk staat Mercedes er gewoon weer achter, dus echt verbaasd ben ik niet", vervolgt de Red Bull-coureur zijn verhaal. "Het is logisch natuurlijk, want ze hadden best wat problemen. Als je dan een iets betere balans vindt en minder last hebt van porpoising, dan kan je meteen een paar tienden vinden", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'