Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen haalt zijn schouders op na opleving Mercedes: "Leuk is weer wat anders"

Dat Mercedes een stap heeft gezet en Ferrari en Red Bull dichter is genaderd, zal Max Verstappen een worst wezen. Hij focust zich op Red Bull en zichzelf.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Drie tienden van een seconde. Dat was het verschil tussen Max Verstappen en de snelste Mercedes-coureur, George Russell, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Het toont aan dat de kampioenen eindelijk een stap hebben gezet richting de top.

Als Max Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de 'wederopstanding' van Lewis Hamilton en Russell, haalt hij zijn schouders op. Is het leuk dat Mercedes zich ook meldt vooraan het veld?

"Nou ja, leuk is wat anders, maar van mijn kant moeten we ons gewoon op onszelf concentreren en zorgen dat we veel updates mee gaan brengen de komende wedstrijden, zodat we in ieder geval over een enkele ronde een stap kunnen maken", vertelt Max.

Verstappen: 'Verbetering Mercedes is logisch'

Als er door wordt gevraagd, vertelt Verstappen dat het eigenlijk helemaal niet raar is dat Mercedes zo'n grote stap voorwaarts heeft gemaakt. Ze hadden zoveel problemen, dat er bij een oplossing en updates meteen een grote hap zou kunnen worden genomen uit de achterstand op Red Bull en Ferrari. En op gelijke hoogte zitten ze volgens Verstappen nog niet.

"Uiteindelijk staat Mercedes er gewoon weer achter, dus echt verbaasd ben ik niet", vervolgt de Red Bull-coureur zijn verhaal. "Het is logisch natuurlijk, want ze hadden best wat problemen. Als je dan een iets betere balans vindt en minder last hebt van porpoising, dan kan je meteen een paar tienden vinden", aldus Verstappen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez