Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Had dit seizoen nooit voor Ferrari mogen eindigen"

Max Verstappen heeft het seizoen als derde afgesloten, maar volgens de Red Bull-coureur had dat eigenlijk niet het geval mogen zijn, aangezien hij een mindere auto had dan Ferrari.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull begon ietwat tegenvallend aan het 2019-seizoen. De eerste acht races kon het team van Max Verstappen zich niet mengen in de gevechten om de overwinningen. Het was Mercedes dat superieur was, terwijl Ferrari het de Silver Arrows hier en daar nog een beetje lastig kon maken.

Na enkele updates wist Red Bull het tij richting de zomer enigszins te keren en in race negen was het Verstappen die plots vol meedeed voor de overwinning. Er volgde een prima periode tot aan de zomerstop, gedurende welke het Oostenrijkse team zich met Ferrari en enigszins met Mercedes kon meten.

Direct na de zomerstop kakte het echter mede door veel gridstraffen weer in bij Red Bull en was Ferrari plots superieur. Aan het einde van het seizoen zette Red Bull de weg omhoog weer in, maar verder dan een poleposition in Mexico en een overwinning in Brazilië kwam Verstappen niet.

Toch eindigde de Nederlander in het kampioenschap als derde, boven beide Ferrari-coureurs, die het seizoen respectievelijk als vierde en vijfde afsloten. Verstappen merkte op dat dat bijzonder te noemen was, aangezien de Red Bull over het hele seizoen niet sterker was.

"We hadden dit seizoen nooit voor Ferrari mogen eindigen als je ziet hoeveel snelheid zij hadden", zo wordt hij geciteerd door The Sun. "Maar het toont wel aan dat wij het bij Red Bull heel goed doen en dat we dit jaar het maximale uit de races hebben weten te halen", aldus Verstappen.

Verstappen vs. Ferrari

Naam Polepositions Overwinningen Puntenaantal
3. Verstappen 2 3 278
4. Leclerc 7 2 264
5. Vettel 2 1 240

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

14 reacties