Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen had geen flauw idee in Canada: "Gelukkig ging het de goede kant op"

Max Verstappen had wat vraagtekens voordat hij aan zijn race begon in Canada, maar uiteindelijk won hij ondanks een 'mindere' dag de race met een ruime voorsprong. De Nederlander blikt terug op zijn 41e zege in de Formule 1.

Het raceweekend in Canada was bijzonder. Op vrijdag werden er in VT1 maar vier minuten verreden vanwege een veiligheidsprobleem, waarnam men in met een half uur verlengde de tweede vrije training ook met wat rode vlaggen te maken kreeg. Op zaterdag was het vervolgens koud en nat, terwijl het op zondag vooral aan de koude kant was.

Verstappen was niet heel tevreden met zijn Red Bull-bolide en van vrijdag op zaterdag werd er heel veel aan gewijzigd. Daarom ging hij met heel wat vraagtekens de race op zondag in, want op zaterdag kon hij zijn wagen niet uittesten in droge omstandigheden. Uiteindelijk kwam het dus allemaal wel goed.

"Om eerlijk te zijn had ik geen flauw idee wat te verwachten van dit circuit. Wat ik verwachtte, had niet per se met de concurrentie te maken, maar vooral met onszelf. We hadden de auto namelijk ook flink gewijzigd vergeleken met de vrijdag, dus ik wist niet hoe het aan zou voelen tijdens de race. Maar ja, gelukkig ging het de goede kant op, maar het was wel lastig om de banden om temperatuur te houden."

Minder lief

Door het koudere weer, was het lastig om temperatuur in de banden te krijgen. Verstappen had er misschien nog net wat meer moeite mee dan zijn concurrenten, omdat zijn Red Bull-bolide normaal gesproken juist heel zachtaardig met het rubber omspringt. En laat dat in koude omstandigheden nou net wat minder ideaal zijn.

"De banden waren constant wat aan de koude kant", legt hij uit. "Daarom moesten we vrij hard pushen op de banden, maar met zo weinig grip was dat niet makkelijk. Alles is in ieder geval goed gegaan, alleen de stint op de harde band viel wat tegen, omdat die banden nóg lastiger op temperatuur te houden zijn. Normaal gezien is onze auto goed qua slijtage, maar in Canada had je misschien juist een F1-bolide nodig die wat minder lief was voor de banden, zodat je de temperatuur erin kon houden."

Goede auto

En zelfs met dat soort probleempjes, wist Verstappen zonder echt onder druk te staan de race te winnen. Al met al zorgt dat onder de streep voor een blije Nederlander, die wel opmerkt dat de naaste concurrentie misschien weer een stapje dichterbij is gekomen.

"Het was dus niet onze beste race, waarschijnlijk, maar om alsnog met negen seconden voorsprong te winnen, toont aan dat we een goede auto hebben. Het was niet onze beste dag vanwege de bandentemperaturen, dus dat hielp niet mee, maar ik weet ook dat Aston Martin zichzelf heeft verbeterd door haar nieuwe update. Dus zij zijn absoluut dichterbij gekomen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in