Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen had het even zwaar: "Daar kon ik echt niet van genieten"

Voor Max Verstappen was het, net als voor vele van zijn collega's, even billenknijpen toen de regen uit de hemel kwam in Monaco. Hij blikt terug op zijn race in de straten van het prinsdom.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Max Verstappen, maar de regen in Monaco zorgde er toch nog even voor dat het spannender werd dan ooit. "Toen ik zag dat Fernando Alonso op de harde band zou starten, was ik niet geschokt ofzo, maar ik wist wel dat mijn eerste stint wel eens een lange kon gaan worden vanwege het weer."

En gelijk had Verstappen. Hij moest ruim vijftig ronden rijden op de medium banden. "De hele race draaide het om management, want door Fernando op de harde band moest ik een hele lange stint rijden door de regen die in de lucht hing. We konden niet echt een pitstop maken."

"Als het mooi, zonnig weer was geweest wel. Dan hadden we gestopt voor de harde band, Alonso bijgehaald en gewacht totdat hij zijn pitstop zou maken. Dat was echter niet mogelijk door het risico dat er was op regen. Ik moest dus op de baan blijven. De banden sleten wel, maar na een eerste fase werden ze weer wat beter."

Regen

Maar toen kwam daar de regen. "Dat was wel even hectisch. Het startte met regen en toen moest ik met versleten banden door het natte gedeelte. Daar kon ik niet echt van genieten. Ik heb wat muurtjes meegepakt op weg naar de pitstraat, het was heel, heel zwaar."

"Maar ook daarna, op de intermediates, was het erg glad in de tweede sector. Het was daar heel nat. Dat is lastig, als je een mooie voorsprong hebt. Je wilt namelijk niet te veel risico nemen, maar als je te weinig risico neemt, dan heb je geen temperatuur in de banden. Je moet dus een middenweg vinden."

"Dat was in eerste instantie vrij lastig, maar na een paar ronden kwam ik beter in mijn ritme en voelde ik me weer vrij comfortabel", aldus Verstappen.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken