Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen had het niet echt naar zijn zin: "Het is zo glibberig"

Max Verstappen pakte zijn zesde poleposition van het seizoen in Miami. De Nederlander voelde zich comfortabeler in de RB20 en is daarom tevreden, al geeft hij ook toe dat hij niet echt genoten heeft.

Miami Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Max Verstappen nog niet helemaal tevreden was na zijn zege in de sprintrace, is hij wel blij na de kwalificatie in Miami. De Nederlander pakte wederom poleposition en voelde dat Red Bull de auto verbeterd had. Verstappen legt uit waarom hij zoveel moeite heeft om de optimale set-up te vinden op dit circuit.

"Ik denk dat we de auto zeker verbeterd hebben", vertelt Verstappen. "Ik weet niet wat het is, maar ik vind het hier ieder jaar ontzettend lastig om consistent te zijn met de banden over één ronde. Het is heel pittig om de eerste tot en met de derde sector aan elkaar te knopen. Het is ongelofelijk lastig en ook nu moesten we die balans weer zoeken. Ik denk dat we het prima hebben gedaan."

Toch heeft Verstappen het niet echt naar zijn zin. "Het is niet per se het leukste rondje uit mijn carrière, vooral omdat het zo glibberig is. Toch staan we op poleposition en dat is het belangrijkste. De racepace lijkt ook meer onder controle te zijn en daar was ik naar op zoek. Hopelijk helpt ons dat in de race."

Charles Leclerc kon Verstappen uitdagen bij de start in de sprintrace. Gaat dat zondag weer gebeuren? "Ik denk dat we weten wat we fout deden en wat ik fout deed. Normaal gesproken komt het goed als ik alles goed uitvoer. We waren de afgelopen races goed bij de start."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"