Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen

Max Verstappen gaat ruim aan de leiding in het Formule 1-kampioenschap, maar de regerend kampioen blijft gefocust. Hij wil dat Red Bull blijft zoeken naar verbetering.

De voorsprong van de winnende Red Bull op de eerstvolgende niet-Red Bull-bolide was de afgelopen zeven Grands Prix altijd meer dan twintig seconden, op de race in Australië na, die achter de safety car eindigde.

Verstappen won in totaal vijf races. De laatste drie Grands Prix gingen zijn kant op, waardoor hij in het kampioenschap qua punten al op twee 'races' voorsprong staat ten opzichte van naaste belager Sergio Perez. De Nederlander is zeer te spreken de recente vorm van zichzelf en zijn team.

Toch hamert hij erop dat Red Bull blijft pushen op zoek naar verbetering. "Het is een goede periode, maar weet je: we moeten blijven werken en performance blijven vinden. Ik voel me goed in de auto en de laatste raceweekenden waren veel positiever voor mij."

"Het Grand Prix-weekend in Spanje was een weekend waarin het heel goed ging, maar we weten dat het op andere circuits misschien niet zo is. Er komen nog veel races aan waar we heel goed moeten presteren en de race moeten proberen te winnen."

Stil staan

Ook Verstappen merkt op dat Mercedes nu eindelijk de juiste weg in lijkt te zijn geslagen, maar benadrukt dat zijn team zich daar niet mee bezig moet houden. Red Bull moet naar zichzelf kijken.

"Mercedes had een hele goede race in Barcelona, om eerlijk te zijn. Ze worden beter, maar wij moeten ons daar geen zorgen over gaan maken. We moeten ons op onszelf focussen, om de auto te blijven verbeteren."

"Het ziet er momenteel allemaal goed uit, maar je kan niet stil staan in deze wereld. We moeten dingen blijven vinden, we moeten blijven leren. Zo moeten we bijvoorbeeld begrijpen waarom deze zondag de harde banden niet goed werkten op onze auto."

"En ja, daarna zien we wel weer wat er de komende races gaat gebeuren. Ik weet niet of we beter of slechter gaan zijn op die circuits. We komen er vanzelf achter', zo sluit de tweevoudig kampioen zijn verhaal af.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken