Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen hamert op belangrijk verbeterpunt Red Bull: "Daar draait het in Monaco om"

Max Verstappen zit goed in zijn vel nadat hij in Spanje de leiding in het kampioenschap heeft overgenomen. Toch weet hij dat niets vanzelfsprekend is en benadrukt hij dat Red Bull nog beter moet worden. Hij wijst naar een belangrijk aspect, dat zeker in Monaco de doorslag zou kunnen geven.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na de zesde Grand Prix van het Formule 1-seizoen, in Spanje, is het Max Verstappen die voor het eerst dit jaar aan de leiding gaat van het klassement. Dat deed hij door in Barcelona te winnen, nadat Charles Leclerc de finish door motorproblemen niet haalde.

In het proces ging Verstappen voorbij aan teamgenoot Sergio Perez, die door het Red Bull-team werd geïnstrueerd om voor de Nederlander aan de kant te gaan. Het zorgde voor een geïrriteerde Checo, die na de race zei dat hij had kunnen winnen. Daags voor het begin van het GP-weekend in Monaco blikt Verstappen in gesprek met Sky Sports nog eens terug en is zijn mening duidelijk.

"Sergio en ik hebben nog altijd een geweldige onderlinge relatie. Maar ook na de race, als je samen met het team zit, dan vertellen ze precies wat er gaande was. Ik denk dan ook dat de volgorde waarop we zijn gefinisht sowieso de volgorde was waarop we (ook zonder teamorders, red.) toch wel de race zouden zijn geëindigd", klinkt hij stellig.

Red Bull moet beter over een enkele ronde

Lang wil hij daar echter niet meer bij stil staan. Verstappen is blij met zijn leidende positie, maar beseft dat het snel weer anders kan zijn. Kijkend naar de pure snelheid van Red Bull vs. Ferrari kan het namelijk nog wel een stukje beter.

"Natuurlijk voel ik me goed, maar dat ik nu de leiding heb, laat juist zien dat alles snel weer kan veranderen. Je mag gewoon geen uitvalbeurt hebben, zeker als het allemaal zo dicht op elkaar zit. Graag had ik gezien dat ik minder was uitgevallen, maar ondanks dat gaan we nu nog steeds aan de leiding."

"Toch kijk ik ook naar pure performance en ik denk dat we wat dat betreft wel beter moeten. Zeker over een ronde... en laat dat nou net zijn waar het in Monaco om gaat", zo doelt hij op het feit dat de kwalificatie in Monaco belangrijker is dan waar dan ook.

"Ik verwacht niet dat het een makkelijk weekend zal worden voor ons in vergelijking met Ferrari, maar het is nog steeds heel vroeg in het seizoen. Ik ben redelijk relaxed!

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez