Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen hamert op cruciaal verbeterpunt Red Bull voorafgaand aan GP Singapore

In Singapore is de kwalificatie zeer belangrijk en dat weet Max Verstappen ook. Als hij in de stadstaat kampioen wil worden, dan zal hij daarom op zaterdag al moeten schitteren. Dat lukt hem dit jaar echter niet heel vaak, dus Red Bull heeft werk aan de winkel.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
Daar waar Max Verstappen de overwinningen dit jaar aan een rijgt, is het Charles Leclerc die op de zaterdagen het mannetje is. Natuurlijk worden er geen punten uitgedeeld voor een poleposition, maar in Singapore is de kwalificatie wel aanzienlijk belangrijker dan op andere circuits.

Inhalen is namelijk zeer lastig op het bochtige stratencircuit. Er zijn weinig lange rechte stukken en de bochten volgen elkaar in een snel tempo op. Bovendien is er veel onduidelijkheid over de krachtsverhoudingen op het Marina Bay Street Circuit, want er is de afgelopen jaren niet geracet op het circuit en de aard van het circuit zorgt ervoor dat de underdog soms met de zege aan de haal gaat.

Verstappen durft dan ook niet te voorspellen of hij dit weekend weer mee kan gaan strijden om de zege. "Het is op dit moment een beetje lastig om te zeggen hoe we er voor zullen staan", vertelt hij aan onder andere RacingNews365. "We zijn natuurlijk al een tijdje niet in Singapore geweest en met deze bolides is het allemaal nog een beetje onduidelijk."

Focus op de zaterdaG?

Daar waar Verstappen tijdens Grands Prix-weekenden als in Monza de auto voornamelijk afstelde met het oog op de race, zo kan dat in Singapore wel eens een slecht plan zijn. Een auto afstellen op de kwalificatie is dan ook iets waar je op een stratencircuit als deze misschien wel de vruchten van kan plukken.

"Ik denk dat onze auto wat beter bij deze baan past dan bij bijvoorbeeld het circuit in Monaco, maar we moeten echt gaan focussen op een enkele snelle ronde. Dit jaar zijn we nooit echt geweldig geweest over een enkele ronde. We waren altijd goed in de race, maar hier in Singapore is een enkele ronde heel belangrijk, dat weten we", zo is hij stellig.

"Het is tegenwoordig zeker mogelijk om de auto zo af te stellen dat hij beter is over een enkele ronde dan in een race. Dat betekent dan vaak dat je het op zondag wat lastiger hebt, maar hier in Singapore kan je er misschien mee weg komen. Op dit moment is het echter nog lastig te zeggen of dat zo zal zijn."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'