Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hamert op cruciaal verbeterpunt Red Bull voorafgaand aan GP Singapore

In Singapore is de kwalificatie zeer belangrijk en dat weet Max Verstappen ook. Als hij in de stadstaat kampioen wil worden, dan zal hij daarom op zaterdag al moeten schitteren. Dat lukt hem dit jaar echter niet heel vaak, dus Red Bull heeft werk aan de winkel.

Daar waar Max Verstappen de overwinningen dit jaar aan een rijgt, is het Charles Leclerc die op de zaterdagen het mannetje is. Natuurlijk worden er geen punten uitgedeeld voor een poleposition, maar in Singapore is de kwalificatie wel aanzienlijk belangrijker dan op andere circuits. Inhalen is namelijk zeer lastig op het bochtige stratencircuit. Er zijn weinig lange rechte stukken en de bochten volgen elkaar in een snel tempo op. Bovendien is er veel onduidelijkheid over de krachtsverhoudingen op het Marina Bay Street Circuit, want er is de afgelopen jaren niet geracet op het circuit en de aard van het circuit zorgt ervoor dat de underdog soms met de zege aan de haal gaat. Verstappen durft dan ook niet te voorspellen of hij dit weekend weer mee kan gaan strijden om de zege. "Het is op dit moment een beetje lastig om te zeggen hoe we er voor zullen staan", vertelt hij aan onder andere RacingNews365 . "We zijn natuurlijk al een tijdje niet in Singapore geweest en met deze bolides is het allemaal nog een beetje onduidelijk."

Focus op de zaterdaG?

Daar waar Verstappen tijdens Grands Prix-weekenden als in Monza de auto voornamelijk afstelde met het oog op de race, zo kan dat in Singapore wel eens een slecht plan zijn. Een auto afstellen op de kwalificatie is dan ook iets waar je op een stratencircuit als deze misschien wel de vruchten van kan plukken. "Ik denk dat onze auto wat beter bij deze baan past dan bij bijvoorbeeld het circuit in Monaco, maar we moeten echt gaan focussen op een enkele snelle ronde. Dit jaar zijn we nooit echt geweldig geweest over een enkele ronde. We waren altijd goed in de race, maar hier in Singapore is een enkele ronde heel belangrijk, dat weten we", zo is hij stellig. "Het is tegenwoordig zeker mogelijk om de auto zo af te stellen dat hij beter is over een enkele ronde dan in een race. Dat betekent dan vaak dat je het op zondag wat lastiger hebt, maar hier in Singapore kan je er misschien mee weg komen. Op dit moment is het echter nog lastig te zeggen of dat zo zal zijn."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media