Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft duidelijke eis voor Red Bull-toekomst: "Anders blijf ik liever thuis"

Max Verstappen blijft nog wel even actief in de racerij. Zijn Formule 1-contract bij Red Bull loopt tot en met 2028, maar als hij écht verder terugzakt, dan is hij er wel klaar mee.

Dat Max Verstappen zo af en toe ontevreden is over iets in de Formule 1, bijvoorbeeld nieuwe weekendformats, betekent nog lang niet dat hij zal stoppen met racen. Sterker nog, de Limburger heeft 'gewoon' een Red Bull-contract tot en met het seizoen van 2028.

En dat contract honoreert hij gewoon, ook al strijdt zijn team misschien binnenkort niet meer vooraan het veld. Zal hij dan stoppen? "Dan moet het wel heel slecht en dramatisch lopen, denk ik", zegt hij in een interview met De Telegraaf. "Ik verwacht ook niet dat een team zo ver kan terugzakken, met al die goede mensen die bij ons rondlopen."

"Dan gaat het erom wat de vooruitzichten zijn en wat het perspectief is. Maar inderdaad, ik zie mezelf niet drie jaar in het middenveld rondtoeren. Dan blijf ik liever thuis of ga ik iets anders doen. Maar nogmaals: dat zie ik niet gebeuren."

Vertrouwen in Red Bull

De Nederlander heeft altijd vertrouwen gehad in zijn team. "Maar ik heb wel gedacht: gaat het hier nog wel lukken? Maar uiteindelijk kwamen we altijd weer bij elkaar. Door de jaren heen is er ook best veel gebeurd binnen het team", zegt Verstappen, doelend op de overstap van Renault-motoren naar de krachtbronnen van Honda, waarmee Red Bull nu domineert.

"En ook de manier waarop nu wordt gewerkt aan een eigen motor. Er was altijd wel weer iets om naar uit te kijken en dat gaf dan de doorslag om mijn contract te verlengen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"