Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen heeft er een hard hoofd in: "Mercedes oogt onverslaanbaar"

Wat Max Verstappen zelf betreft staat hij niet als de topfavoriet aan de start van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Hij vreest dat Mercedes weleens onverslaanbaar zou kunnen zijn.

Bij Red Bull was men bepaald niet blij met uitkomst van de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Er stond geen enkele RB18 op het podium en de overwinning lag door gripproblemen op snel versleten banden ver buiten het bereik van Max Verstappen. De Nederlander vreest dat hij bij de herkansing vanavond in de hoofdrace het opnieuw zwaar zal krijgen, wel als hij werkelijk voor de overwinning wil gaan, althans.

"We hadden het veel zwaarder dan verwacht. Ik had nooit verwacht zoveel last te hebben van bandenslijtage. Ook op de zachte banden waren we niet snel genoeg geweest, we hebben duidelijk problemen met het in leven houden van onze banden", aldus Verstappen tegenover F1.com.

"We gaan proberen het één en ander op te lossen, ook al kunnen we natuurlijk niet héél veel doen. Maar slechter dan dit kan het niet worden", vervolgt Verstappen, die de favorietenrol van zich af schuift: "Mercedes oogt onverslaanbaar, maar we zullen alles uitvoerig analyseren."

Als Sky Sports Verstappen nog vraagt of de harde banden een optie kunnen zijn om de problemen te ondervangen, antwoordt hij ontkennend. Niet als men de onderliggende oorzaak niet weet op te lossen: "Want dan maakt het niet uit op welke banden je staat. Weet je het probleem wél te verhelpen, dan zal het meteen op elke compound goed gaan."

Teamgenoot Sergio Perez had woorden van gelijke strekking klaar voor de pers. Ook hij maakt zich zorgen: "We wisten ons (vanaf P9, red.) op te werken naar de top vijf, dus dat is goed. Maar ik maak me meer zorgen om de race van zondag, want onze pace zag er niet goed uit. We hebben flink wat werk te doen."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"