Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Verstappen heeft inspraak op keuze Red Bull-teamgenoot"

Wordt het Carlos Sainz of Yuki Tsunoda? Houdt Red Bull vast aan Sergio Perez of komt er uiteindelijk een grote verrassing uit de hoge hoed? Het is nog onbekend wie in 2025 naast Max Verstappen bij Red Bull zal rijden. Duidelijk is wel dat Verstappen daar ook een stem in heeft.

Verstappen start Australia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het seizoen 2024 is eigenlijk pas net uit de startblokken geschoten, maar veelvuldig wordt er ook al gepraat over 2025. Want met bijna de helft van de coureurs die een aflopend contract hebben, is er gespeculeer over wie waar volgend jaar rijdt al volop bezig, zeker na de vroegtijdige aankondiging van Lewis Hamilton dat hij naar Ferrari gaat en het daardoor vrijkomen van Carlos Sainz, de winnaar van de GP van Australië.

Ook Sergio Perez heeft een contract bij Red Bull tot eind 2024. Het is dus nog altijd niet bekend wie er naast Max Verstappen het tweede Red Bull-zitje bemant in 2025. Heeft de Nederlandse wereldkampioen daar zelf ook wat over te zeggen? "Absoluut. Ik weet zeker dat hij ook inspraak heeft, omdat je gewoon niet een Lewis ernaast kan of wil hebben. Hij (Verstappen, red.) denkt daar zeker in mee. Helmut Marko is daar natuurlijk een hele belangrijke in, dus dat zullen ze zeker bespreken", zegt Tom Coronel in de RacingNews365-podcast.

F1-kenner Ruud Dimmers vindt het ook niet meer dan normaal dat dit zo is. "Het is ook logisch. Max is natuurlijk de man van Red Bull. Dat is hij jarenlang en ook voor de komende jaren als alles gewoon goed gaat. En je moet er ook mee samenwerken. Je wilt ook niet hebben dat je een Ayrton Senna vs. Alain Prost krijgt, waarbij je een heel toxic klimaat schept en dat je iedere training kijkt hoe je de ander kunt gaan dwarsbomen."

Dimmers vindt het belangrijk dat er een goede chemie is tussen de twee teamgenoten. "Je moet samen winnen. En als je met iemand niet door één deur kan, dan wordt het heel erg moeilijk. Met bijvoorbeeld een Norris lijkt het altijd heel leuk, want het zijn vrienden, maar dat is ook omdat het nu geen rivalen zijn. Met Checo ligt het wéér anders, die heeft ie in zijn binnenzak zitten en zolang Checo geen rare dingen doet in Monaco dan komt het allemaal best wel goed."

"Met Gasly had je dat minder, die lag überhaupt helemaal niet zo lekker binnen dat team. Die wilde teveel zijn eigen ding doen. Met Albon ging dat op zich best prima en zo zie je dat er best wel wat verschillen zijn. Verstappens beste maatje was altijd Ricciardo."

Dimmers gaat verder: "Ik denk dat het ook wel iets doet met het team als je gewoon een teamgenoot hebt die gewoon lekker open is en goed ligt. We hebben het hier al vaker over Ricciardo gehad. De prestaties zijn er niet, als die jongen echter goed in zijn vel zit is het goud om in je team te hebben. Hij komt iedere dag met een glimach binnen en je gaat weer met een glimlach naar huis."

Door zijn recente prestaties is het echter maar zeer de vraag of Ricciardo echter in aanmerking komt voor een overstap naar Red Bull. Ook dat wordt besproken in de podcast, die je hieronder volledig kunt luisteren.

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"