Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen heeft medelijden met Mazepin: "Ondanks zijn achtergrond"

Max Verstappen zegt sympathie te hebben voor de situatie van Nikita Mazepin, die zijn Formule 1-stoeltje als sneeuw voor de zon zag verdwijnen toen Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas
Nikita Mazepin zette vorig jaar voet in de Formule 1, nadat zijn vader een sponsordeal had gesloten met Haas F1. Het bedrijf waarvan hij de baas was Uralchem, zou onder de naam van moederbedrijf Uralkali titelsponsor worden van de Amerikaanse renstal.

Aangezien de Russische miljardair geldschieter werd van het team, krijgt zijn zoontje een stoeltje. Die verloor hij echter voorafgaand aan dit seizoen, toen Haas alle banden met het bedrijf verbrak vanwege de Russische invasie in Oekraïne.

Verstappen: "Je moet met hem meeleven"

In gesprek met de Britse BBC wordt Max Verstappen gevraagd naar de situatie van Mazepin, die zijn Formule 1-carrière tot een abrupt einde zag komen. De Red Bull-coureur voelt mee met de Rus, ook al was hij zonder zijn achtergrond waarschijnlijk nooit in de koningsklasse van de autosport beland.

"Je moet altijd sympathie hebben voor Nikita zelf. Iedereen, ongeacht zijn achtergrond, werkt van jongs af aan enorm hard om een Formule 1-coureur te kunnen worden", zo weet de Nederlander maar al te goed. Aan talent ontbrak het volgens hem ook bij Mazepin niet.

"Natuurlijk kan je financiële steun hebben, maar je hebt alsnog talent nodig om in de Formule 3 en Formule 2 te rijden. Je moet competitief zijn en dat was hij daar zeker", vindt Max, die tot slot hoopt dat de situatie in Oekraïne snel weer anders wordt.

"Op het moment is het voor hem heel lastig, maar hopelijk kan er weer vrede komen", aldus Verstappen.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull