Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft medelijden met Mazepin: "Ondanks zijn achtergrond"

Max Verstappen zegt sympathie te hebben voor de situatie van Nikita Mazepin, die zijn Formule 1-stoeltje als sneeuw voor de zon zag verdwijnen toen Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen.

Nikita Mazepin zette vorig jaar voet in de Formule 1, nadat zijn vader een sponsordeal had gesloten met Haas F1. Het bedrijf waarvan hij de baas was Uralchem, zou onder de naam van moederbedrijf Uralkali titelsponsor worden van de Amerikaanse renstal. Aangezien de Russische miljardair geldschieter werd van het team, krijgt zijn zoontje een stoeltje. Die verloor hij echter voorafgaand aan dit seizoen, toen Haas alle banden met het bedrijf verbrak vanwege de Russische invasie in Oekraïne.

Verstappen: "Je moet met hem meeleven"

In gesprek met de Britse BBC wordt Max Verstappen gevraagd naar de situatie van Mazepin, die zijn Formule 1-carrière tot een abrupt einde zag komen. De Red Bull-coureur voelt mee met de Rus, ook al was hij zonder zijn achtergrond waarschijnlijk nooit in de koningsklasse van de autosport beland. "Je moet altijd sympathie hebben voor Nikita zelf. Iedereen, ongeacht zijn achtergrond, werkt van jongs af aan enorm hard om een Formule 1-coureur te kunnen worden", zo weet de Nederlander maar al te goed. Aan talent ontbrak het volgens hem ook bij Mazepin niet. "Natuurlijk kan je financiële steun hebben, maar je hebt alsnog talent nodig om in de Formule 3 en Formule 2 te rijden. Je moet competitief zijn en dat was hij daar zeker", vindt Max, die tot slot hoopt dat de situatie in Oekraïne snel weer anders wordt. "Op het moment is het voor hem heel lastig, maar hopelijk kan er weer vrede komen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"