Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Verstappen heeft meer weg van Villeneuve dan Leclerc"

Charles Leclerc is al vanaf zijn eerste dag bij Ferrari in de armen gesloten door de ‘tifosi’. Zijn uiterlijk, uitstraling en rijstijl zorgen er daarnaast voor dat hij door de Italiaanse media wordt neergezet als de nieuwe Gilles Villeneuve, iets waar Rene Arnoux zich niet in kan vinden.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig liet Gilles Villeneuve een onvergetelijke indruk achter bij de achterban van Ferrari. De Canadees was op de baan meedogenloos, maar naast de baan één van de zachtaardigste personen in de paddock, met een, zoals de Italianen het beschrijven, 'engelengezicht'. Die combinatie zorgde ervoor dat de Italiaanse fans en Enzo Ferrari himself 'pazzo' waren voor Gilles, ofwel tot over de oren verliefd. Hetzelfde soort verliefdheid is in Italië teruggekeerd met de komst van Leclerc bij Ferrari.

Volgens een van Villeneuve zijn beste vrienden, Rene Arnoux, is de overeenkomst die de Italiaanse media willen neerzetten over de twee Ferrari-coureurs echter niet terecht. In een exclusief interview met RacingNews365 reageert de sympathieke voormalig F1-coureur stellig op de vergelijking tussen de twee rijders: "Er is geen overkomst tussen de twee, buiten dat ze beiden zeer snelle coureurs zijn", aldus Arnoux met een grote glimlach. "Leclerc is absoluut geen Gilles Villeneuve, de twee verschillen als dag en nacht van elkaar."

"Het is mij dan ook geheel onduidelijk waarom men de twee met elkaar vergelijkt. Gilles was juist een heel spontaan en open persoon die alles deed op gevoel, het kwam zoals het kwam bij hem. Daardoor wist je buiten de baan nooit wat hij ging doen, daarvoor was hij veel te impulsief. Gelukkig was hij op de baan veel voorspelbaarder, anders was ons spectaculaire duel op Dijon in een groot drama geëindigd", lacht Arnoux.

Volgens zevenvoudig Grand Prix-winnaar is Leclerc veel berekender dan Villeneuve. "Charles denkt veel meer na over alles wat hij doet, dus dat maakt hem qua persoonlijkheid al heel anders. Daarnaast is hij op de baan ook iemand die niet te veel risico’s zal nemen, al moeten mijn woorden niet verkeerd geïnterpreteerd of als negatief bestempeld worden. Ook al lijkt hij niet op Gilles, ik ben absoluut fan van hem. Tijdens zijn kwalificatieronde op Spa liet hij zien echt een groot coureur te zijn, door zoveel sneller te zijn dan de rest."

Iemand die in de ogen van Arnoux veel meer wegheeft van Villeneuve, al is het maar qua rijstijl, is Max Verstappen: "Net als Gilles vroeger krijgt Max met zijn agressieve rijstijl iedereen op de banken. Charles rijdt gewoon zuiverder, maar daar is helemaal niks mis mee. Iedereen ziet dat het voor de sport geweldig is dat deze twee totaal verschillende coureurs de F1 gaan domineren."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

9 reacties