Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft mooie woorden over voor vriend en rivaal Norris: "Heb daar nooit aan getwijfeld"

Max Verstappen heeft er een uitdager bij in de titelstrijd, maar toch ziet Lando Norris zichzelf nog lang niet als kanshebber in het kampioenschap. Verstappen denkt daar echter heel anders over.

Verstappen Norris Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eén ding werd dit seizoen al wel duidelijk: Max Verstappen is de dominantie die hij in 2023 liet zien inmiddels uit het oog verloren. McLaren en Lando Norris komen de afgelopen raceweekenden met rasse schreden dichterbij en er wordt de laatste weken veelal gesteld dat de Britse renstal zelfs beschikt over de snelste auto. Het bewijs kwam misschien wel in Zandvoort, waar Norris met 22(!) seconden voorsprong op Verstappen won én in de laatste ronde nog 'even' de snelste ronde reed op een setje harde banden waar hij al 44 rondjes mee reed.

Met Norris als talentvolle coureur achter het stuur van de McLaren-bolide lijken alle benodigde elementen aanwezig om een succesvolle kampioenschapscampagne teweeg te brengen, maar daar denkt de Britse zelf toch anders over. Op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland zei hij dat hij de mentaliteit van een echte kampioen nog mist bij zichzelf. 

"Ik vecht voor een kampioenschap, dus ik ben niet blij met hoe ik tot nu toe heb gepresteerd. Ik zit nog niet op het niveau waar ik moet zijn om Max en Red Bull te verslaan. Ik ben erg blij met hoe het seizoen tot nu toe verloopt, maar ik maak gewoon teveel fouten en heb teveel punten weggegeven. Dat is niet het niveau wat je nodig hebt als je wilt vechten om een kampioenschap met een coureur als Max."

Duidelijke taal van de grootste rivaal van Verstappen, maar hoe kijkt de Nederlander naar de kwaliteiten van concurrent én vriend Norris? "Lando is echt heel, heel erg snel", zo vertelt de Nederlander aan onder andere RacingNews365. "Ik denk dat dat is wat je nodig hebt om wereldkampioen te worden, maar dat is ook de reden dat hij in de Formule 1 te vinden is en nu op dit niveau presteert."

"Dat wordt met ervaring alleen maar beter. Ik vecht natuurlijk al langer mee om de titels, dus ik heb daar gewoon meer ervaring mee. Maar aan het einde van de dag, als je team het zo fantastisch doet, de auto naar behoren werkt en je zelf de sterren van de hemel rijdt, valt alles vanzelf jouw kant op. Daar heb ik echt nooit aan getwijfeld."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe