Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft niet veel tijd met de nieuwe Red Bull nodig: "Dan word ik opnieuw kampioen"

Max Verstappen krijgt volgens jaar in de Red Bull RB18 een nieuw strijdwapen tot zijn beschikking. Hoe goed die auto gaat zijn? Dat is vooralsnog giswerk, maar als hij eenmaal is ingestapt, heeft hij niet veel tijd nodig om die inschatting te kunnen maken.

Max Verstappen rijdt volgend jaar met de Red Bull RB18, de opvolger van de RB16B. De RB17 wordt overgeslagen, aangezien die typeaanduiding was voorbehouden aan de auto van afgelopen seizoen, ware het niet dat de auto's van 2020 in grote lijnen werden meegenomen naar 2021. In 2022 gaat het technische reglement volledig op de schop. Dat maakt dat we auto's krijgen die er anders uit gaan zien én die zich anders gaan gedragen. Verstappen maakte al voorzichtig kennis met die auto. Wat hij daarvan wijzer is geworden, deelde hij in gesprek met ServusTV . "Ik heb twee maanden geleden met die nieuwe auto in de simulator gereden, maar in januari, februari en maart zal die al weer helemaal anders zijn. Ik hoop dat het (de kans om er wiel aan wiel mee te racen, red.) beter wordt en dat meer teams dicht op elkaar zullen zitten."

Eerste meters Red Bull in 2022 veelzeggend

Tijdens de shakedown van de RB18 en tijdens de wintertests zal Verstappen de nieuwe bolide op het circuit aan de tand voelen. De eerste indruk daarbij is altijd belangrijk en veelzeggend. Hij verwacht dan ook niet lang nodig te hebben om te kunnen zeggen hoe goed de auto werkelijk is en wat ermee bereikt kan worden. "Na zo'n twee à drie races zullen we weten waar we staan. Maar als wij de snelste auto hebben, word ik er opnieuw wereldkampioen mee", aldus de zelfverzekerde Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"