© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen heeft Ricciardo al verslagen voor eindstand 2018

31 okt. 2018 18:30 René Oudman 2 reacties
Er staan nog twee Grands Prix op het programma, maar Max Verstappen weet inmiddels al zeker dat hij in ieder geval bij de beste vijf van het Formule 1-seizoen 2018 eindigt. Bovendien heeft hij voor de eerste keer in zijn carrière Daniel Ricciardo verslagen.

Met dank aan de ongekende pechreeks van Ricciardo, en zijn eigen sterke resultaten, heeft Verstappen een voorsprong van zeventig punten ten opzichte van zijn Australische teamgenoot.

Aangezien er nog twee Grands Prix op het programma staan, zijn er nog maar vijftig WK-punten te verdelen. Ricciardo zal, ook al wint hij de laatste twee races en valt Verstappen uit, zijn collega niet meer in kunnen halen. Voor de eerste keer in hun driejarige samenwerking zal Verstappen zodoende boven Ricciardo eindigen in de eindstand van het wereldkampioenschap.

In zijn eerste jaar bij Red Bull Racing, het seizoen waarin Verstappen de eerste vier races voor Toro Rosso afwerkte, moest de Nederlander het onderspit delven. Hij scoorde in 2016 namelijk 204 punten, waar Ricciardo tot 256 kwam. De resultaten van de eerste vier races weghalende, is het alsnog 220 om 191 voor Ricciardo.

Het rampjaar 2017 leverde voor Ricciardo 200 WK-punten op, Verstappen kwam ondanks al het technische malheur tot 168 stuks. Momenteel heeft de Nederlander 216 punten, Ricciardo slechts 146. Verstappen heeft slechts twintig punten achterstand op nummer drie Kimi Raikkonen en zou dus zelfs nog een aanval op diens positie doen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen