Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft scherpe tong van Lambiase nodig: "Zo'n engineer zou ik nooit willen"

Max Verstappen en zijn engineer Gianpiero Lambiase zijn twee handen op één buik. Soms lopen de gemoederen over de boordradio hoog op, maar voor Verstappen heeft dat ook een functie. Hij heeft dat naar eigen zeggen nodig.

Gianpiero-Lambiase-Red-Bull-F1-Verstappen-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gianpiero Lambiase deinst er via de boordradio niet voor terug Max Verstappen terug te fluiten of terecht te wijzen over diverse zaken. Andersom is dat ook zeker het geval. Als Lambiase Verstappen aanspreekt in een lastige remzone, dan zal hij dat zeker te horen krijgen.

"Dat is hoe onze relatie werkt", vertelt Verstappen aan Autosport. Sterker nog, hij heeft dat van de Italiaan nodig om het maximale uit zichzelf te halen: "Ik zou... misschien niet ontdaan zijn, maar ik zou nooit een engineer willen die op monotone wijze steeds enkel en alleen 'copy' en 'check that' zegt."

"Ik heb juist dat vuur nodig, dat is hoe ik graag werk", vervolgt de Nederlandse drievoudig wereldkampioen Formule 1. Dat hij op die manier prettig communiceert met Lambiase betekent echter niet dat hij er dol op is dat veel van die gesprekken ook één op één worden uitgezonden.

"Mensen vinden dat vast mooi om te horen en het is ook door de Formule 1 dat het zo onder de loep komt te liggen. Ze gooien alles zomaar op straat. Dat hoeven ze niet te doen, maar ik neem dan maar aan dat ze dat soort opwinding zelf ook wel weten te waarderen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'