Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Verstappen heeft speciaal verzoek voor weergoden: "Anders houden we Ferrari niet bij"

De zaterdag voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije gaat naar alle waarschijnlijkheid uiterst nat verlopen. Max Verstappen maalt daar tot op zekere hoogte niet om. Integendeel. Hij is heel precies in wat hij wenst van de weergoden.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije was niet om over naar huis te schrijven voor Red Bull en Max Verstappen. Niet eens zozeer door tegenslagen, maar gewoon puur om het feit dat Ferrari een klap beter oogt, geheel in lijn met de eigen verwachingen.

Het weer kan daarom uitkomst bieden voor de Nederlander. Op de zaterdag trekken felle onweersbuien over en de Nederlander ziet daardoor toch kansen: "Ik denk dat we op een droge baan niet goed mee kunnen komen", zo wordt hij geciteerd door Motorsport-Total.

Regen dus, maar ook weer niet te veel: "Dat helpt dan natuurlijk ook niet, want dan zal men de kwalificatie moeten verschuiven", verduidelijkt hij. De kans is dan groot dat de kwalifcitie op zondagochtend wordt verreden en dan zal het droog zijn: "En op een droge baan kunnen we ze (Ferrari, red.) niet bijhouden", zo herhaalt hij.

Blijft het wel droog in de kwalificatie, dan zit er volgens Verstappen maar één ding op en dat is de schade zo beperkt mogelijk zien te houden.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen