Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Heerlijke gevoel Honda-motor één keer eerder gevoeld"

Max Verstappen heeft tijdens de wintertests van 2019 iets gevoeld in de Honda-motor wat hij in zijn Formule 1-carrière slechts één keer eerder voelde. Het stemt de Nederlander positief op weg naar Australië.

Het is in gesprek met Ziggo Sport dat Max Verstappen desgevraagd verklapt dat hij iets voelde aan de Honda-motor wat hij bijna nooit eerder heeft gevoeld. Wat dat precies is wordt aanstaande vrijdag duidelijk als het volledige interview met de Red Bull-coureur wordt uitgezonden, maar het is in ieder geval iets 'prachtigs'.

"Wat ik voelde in die Honda-motor heb ik één keer eerder gevoeld en dat was in 2016, tijdens de vier races die ik aan het begin van het seizoen voor Toro Rosso reed. In de jaren daarvoor en daarna heb ik dat niet meer gevoeld, tot nu, maar het geeft absoluut een heerlijk gevoel." Max Verstappen reed die eerste vier races van 2016 met een Ferrari-motor uit 2015, een motor die dus aanzienlijk beter zou zijn geweest dan de Renault-motoren waar hij het overgrote deel zijn carrière mee te stellen had. Verstappen laat zich ontvallen dat hij direct een goed gevoel had bij de Honda-motor: "Als je op die eerste dagen ziet dat die Honda-motor voor het eerst achterin ligt, om vervolgens zonder problemen die auto te starten, weg te rijden en direct in staat bent om gas te geven, dan is dat heel mooi."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel