Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hekelt mogelijkheid voor 'tactische crashes' na incident Perez

De kwalificatie voor de GP van Monaco eindigde met een crash, waarna onder andere Max Verstappen geen kans meer kreeg om zijn tijd te verbeteren. De Nederlander baalt dat coureurs die crashen tijdens Q3 zich hoger kunnen kwalificeren voor de race.

In de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco was Max Verstappen op weg naar een tijdsverbetering, maar toen zijn teamgenoot crashte was de sessie afgelopen. Sergio Perez stond in de muur, waarna de rode vlag werd gezwaaid en de kwalificatie eindigde. Pole had er volgens de Nederlander nooit ingezeten, maar hij hoopte op een beter resultaat dan P4. Perez zal de race vanaf P3 starten. "Uiteindelijk ging het niet om de pole, maar naar een tweede plek waren we gedurende de hele kwalificatie wel toe aan het werken", zegt Verstappen na de kwalificatie tegen een selecte groep media, waaronder RacingNews365 . De snelste ronde van de regerend kampioen moest gestaakt worden. "De tweede ronde (in Q3, red.) was ik sneller onderweg, maar toen stonden daar opeens twee auto's natuurlijk." Perez kreeg na zijn crash nog een tik van Carlos Sainz, die hem niet meer kon ontwijken.

Verstappen: 'Irritant dat je daar geen penalty voor krijgt'

Perez crashte pas tijdens zijn tweede run, terwijl zijn eerste run in Q3 goed genoeg was voor de derde startplaats voor de GP van Monaco. Verstappen begrijpt de regels hierbij niet. "Het is irritant dat degene die in de muur zit, uiteindelijk jammer dat het mijn teamgenoot is, er geen penalty voor krijgt." "Als je een goede eerste run hebt, dan denk je 'nou weet je wat, ik blokkeer wel even en knal hem tactisch de muur in', het kan wel!", lacht hij. De regels moeten volgens Verstappen anders worden. "Het is iets waar we al een tijdje mee bezig zijn. Het is pijnlijk." Charles Leclerc veroverde uiteindelijk pole voor de Grand Prix van Monaco. Teamgenoot Sainz staat naast hem op de eerste startrij, terwijl Perez en Verstappen de tweede startrij bezetten voor de race in Monte Carlo.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi