Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen hekelt mogelijkheid voor 'tactische crashes' na incident Perez

De kwalificatie voor de GP van Monaco eindigde met een crash, waarna onder andere Max Verstappen geen kans meer kreeg om zijn tijd te verbeteren. De Nederlander baalt dat coureurs die crashen tijdens Q3 zich hoger kunnen kwalificeren voor de race.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco was Max Verstappen op weg naar een tijdsverbetering, maar toen zijn teamgenoot crashte was de sessie afgelopen. Sergio Perez stond in de muur, waarna de rode vlag werd gezwaaid en de kwalificatie eindigde. Pole had er volgens de Nederlander nooit ingezeten, maar hij hoopte op een beter resultaat dan P4. Perez zal de race vanaf P3 starten.

"Uiteindelijk ging het niet om de pole, maar naar een tweede plek waren we gedurende de hele kwalificatie wel toe aan het werken", zegt Verstappen na de kwalificatie tegen een selecte groep media, waaronder RacingNews365.

De snelste ronde van de regerend kampioen moest gestaakt worden. "De tweede ronde (in Q3, red.) was ik sneller onderweg, maar toen stonden daar opeens twee auto's natuurlijk." Perez kreeg na zijn crash nog een tik van Carlos Sainz, die hem niet meer kon ontwijken.

Verstappen: 'Irritant dat je daar geen penalty voor krijgt'

Perez crashte pas tijdens zijn tweede run, terwijl zijn eerste run in Q3 goed genoeg was voor de derde startplaats voor de GP van Monaco. Verstappen begrijpt de regels hierbij niet. "Het is irritant dat degene die in de muur zit, uiteindelijk jammer dat het mijn teamgenoot is, er geen penalty voor krijgt."

"Als je een goede eerste run hebt, dan denk je 'nou weet je wat, ik blokkeer wel even en knal hem tactisch de muur in', het kan wel!", lacht hij. De regels moeten volgens Verstappen anders worden. "Het is iets waar we al een tijdje mee bezig zijn. Het is pijnlijk."

Charles Leclerc veroverde uiteindelijk pole voor de Grand Prix van Monaco. Teamgenoot Sainz staat naast hem op de eerste startrij, terwijl Perez en Verstappen de tweede startrij bezetten voor de race in Monte Carlo.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

49 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez