Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hekelt 'prinses George': "Rij hem toch binnen drie ronden om z'n oren"

Max Verstappen laat na afloop van de sprintrace in Azerbeidzjan duidelijk weten wat hij vindt van George Russells actie in de openingsronde. Tegenover een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365, gaat hij nog even verder in op de acties van, zoals hij zegt, 'prinses George'.

Hoewel Max Verstappen derde werd in de sprintrace in Bakoe en slechts twee punten minder scoorde dan racewinnaar Sergio Perez, uitte de Nederlander meerdere malen zijn onvrede over George Russell en zijn acties in de openingsronde. De Mercedes-coureur kon Verstappen inhalen, maar deed dat hardhandig: schade aan Verstappens RB19 was het gevolg. "Dat is natuurlijk niet ideaal", is de eerste reactie van Verstappen tegenover de Nederlandse pers, waaronder RacingNews365 . "Ik wist niet waar de schade zat totdat ik uitstapte, maar tijdens het rijden merkte ik al wel dat de auto erg aan het springen was. Vibraties zeg maar, dus dat was natuurlijk niet ideaal." Russell en zijn acties zorgden voor een pissige Red Bull-coureur, die hem zelfs dickhead noemde vanwege het incident. Was dat gewoon in het moment en door de adrenaline? "Nou, op dat moment vind ik dat natuurlijk wel zo. Kijk, als hij gewoon zegt: 'Dat was niet de bedoeling, dat gat', dan zegt dat ook weer iets, maar zijn reactie? Kijk naar de onboards? Koude banden? Ja, we hebben allemaal koude banden." "Dit is gewoon een beetje lomp en bij mij gaat het er ook meer om van waarom? Ze zijn echt wel een stuk langzamer en het risico om allebei onze race om zeep te helpen is groter. Je schiet er niet echt iets mee op, ook al ga je mij voorbij."

Prinses George

Verstappens mening is duidelijk: Russell had hem ook aan kunnen vallen zonder schade te rijden, zo is de regerend wereldkampioen stellig. De Brit was echter verbaasd over de verdedigingsacties van Verstappen. "Dat mag niet omdat prinses George daar zit? Dat is uiteindelijk ook zijn probleem!", is het duidelijke antwoord van de Red Bull-coureur. Ook vanwege het snelheidsverschil tussen Red Bull en Mercedes was de actie volgens Verstappen totaal onnodig. "Dan kan het ook heel snel fout gaan. Er is geen kans, wat ik rij hem toch binnen drie ronden weer om z'n oren, dus ja, dit heeft niet zoveel zin. Iedereen heeft zijn eigen mening en visie in het verhaal, maar ik denk dat ik hem gewoon ruimte gaf en dan moet hij ook die bocht gewoon normaal nemen." "Als je met de wielen soms tegen elkaar aankomt, dan kan dat gebeuren. Dat is ook niet ideaal, maar als je een gat bij iemand anders erin rijdt, dan is dat wel iets meer dan alleen met de wielen tegen elkaar." Als Verstappen wordt gevraagd wat hij zou doen als de rollen waren omgedraaid, reageert hij: "Ik heb geen idee wat ik dan moet doen, maar hij zal wel verwachten dat ik gewoon rem en dan zeg: 'Alsjeblieft, ga er maar langs!', maar dat gaat zeker niet gebeuren."

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024