Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen hekelt status als kopman van Red Bull: "Heb ik ook niet nodig, denk ik"

Max Verstappen wordt vaak bestempeld als 'de eerste rijder' van Red Bull, niet in de laatste plaats vanwege zijn overtuigende prestaties. Zelf houdt hij niet zo van die titel, te meer omdat hij dat naar eigen zeggen niet is.

Verstappen Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen is de wereldkampioen van 2021. Op papier was er dus niemand beter dan hij, en daarmee ook binnen Red Bull niet. Sergio Perez wordt vaak weggezet als de tweede coureur en Verstappen vanzelf als Red Bulls kopman, maar als Ziggo Sport hem die term voorlegt, geeft hij aan die typering niet fijn te vinden.

"Ik hou er niet van om dat zo te zeggen, want uiteindelijk krijgen we wel gewoon gelijke kansen. Uiteindelijk moet je dat ook afdwingen natuurlijk", klinkt het gedecideerd. "Ik wil ook niet voorgetrokken worden. Dat heb ik denk ik ook niet nodig en dat is voor het team ook niet fijn als dat de hele tijd zo is."

In het verleden behaalde resultaten bieden dan ook geen garantie voor de toekomst, ook niet intern bij Red Bull, weet Verstappen: "Volgend jaar beginnen we ook gewoon weer op nul."

Verstappen: "Wereldkampioen, blijft mooi om te zeggen"

"Ik ben natuurlijk wereldkampioen - dat blijft toch wel mooi om te zeggen -, maar volgend jaar moet ook ik gewoon weer opnieuw beginnen."

Dat hij op papier geen kopman is, betekent echter niet dat hij tijdens een Formule 1-race niet voor zichzelf kan en zal denken, integendeel. Hij geeft aan voor aanvang van een race betrokken te zijn bij het uitstippelen van een strategie, maar zeker ook tijdens de race.

"Als ik naar binnen wil, kom ik naar binnen. Want als ik aanvoel dat de banden op zijn, dan zijn ze op. Soms denkt het team dan ook van 'joh, dat kan nog wel een rondje', maar uiteindelijk bestuur ik de auto, dus als ik naar binnen kom, zullen zij toch klaar moeten staan met nieuwe banden."

Dat dat bij andere teams misschien niet zo werkt, daar heeft Verstappen geen boodschap aan: "Red Bull weet ook dat ik zo ben. Ik ga niet als een puppy.... als de banden op zijn, zijn ze op."

Ook interessant:

Verstappen weet wanneer hij stopt met Formule 1, Hamilton wint alsnog prijs

Een kersverse weekendupdate waardoor je op je zaterdag binnen no-time op de hoogte bent van het laatste nieuws!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten