Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hekelt status als kopman van Red Bull: "Heb ik ook niet nodig, denk ik"

Max Verstappen wordt vaak bestempeld als 'de eerste rijder' van Red Bull, niet in de laatste plaats vanwege zijn overtuigende prestaties. Zelf houdt hij niet zo van die titel, te meer omdat hij dat naar eigen zeggen niet is.

Max Verstappen is de wereldkampioen van 2021. Op papier was er dus niemand beter dan hij, en daarmee ook binnen Red Bull niet. Sergio Perez wordt vaak weggezet als de tweede coureur en Verstappen vanzelf als Red Bulls kopman, maar als Ziggo Sport hem die term voorlegt, geeft hij aan die typering niet fijn te vinden. "Ik hou er niet van om dat zo te zeggen, want uiteindelijk krijgen we wel gewoon gelijke kansen. Uiteindelijk moet je dat ook afdwingen natuurlijk", klinkt het gedecideerd. "Ik wil ook niet voorgetrokken worden. Dat heb ik denk ik ook niet nodig en dat is voor het team ook niet fijn als dat de hele tijd zo is." In het verleden behaalde resultaten bieden dan ook geen garantie voor de toekomst, ook niet intern bij Red Bull, weet Verstappen: "Volgend jaar beginnen we ook gewoon weer op nul."

Verstappen: "Wereldkampioen, blijft mooi om te zeggen"

"Ik ben natuurlijk wereldkampioen - dat blijft toch wel mooi om te zeggen -, maar volgend jaar moet ook ik gewoon weer opnieuw beginnen." Dat hij op papier geen kopman is, betekent echter niet dat hij tijdens een Formule 1-race niet voor zichzelf kan en zal denken, integendeel. Hij geeft aan voor aanvang van een race betrokken te zijn bij het uitstippelen van een strategie, maar zeker ook tijdens de race. "Als ik naar binnen wil, kom ik naar binnen. Want als ik aanvoel dat de banden op zijn, dan zijn ze op. Soms denkt het team dan ook van 'joh, dat kan nog wel een rondje', maar uiteindelijk bestuur ik de auto, dus als ik naar binnen kom, zullen zij toch klaar moeten staan met nieuwe banden." Dat dat bij andere teams misschien niet zo werkt, daar heeft Verstappen geen boodschap aan: "Red Bull weet ook dat ik zo ben. Ik ga niet als een puppy.... als de banden op zijn, zijn ze op."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"