© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen helemaal klaar met strafpunten: "Schandalig systeem"

18 okt. 2018 20:36 Ruud Dimmers 8 reacties
Max Verstappen kreeg er bij de Grand Prix van Japan weer een strafpunt bij, wat zijn totaalscore op acht strafpunten brengt. Een systeem dat volgens de Red Bull-coureur direct afgeschaft moet worden.

In de Grand Prix van Japan kwamen Max Verstappen en Kimi Raikkonen met elkaar in aanraking tijdens de openingsronde. De Nederlander miste de chicane en keerde op 'onveilige' wijze terug op de baan. Daarbij kwam het tot een touché met Raikkonen, waarop de wedstrijdleiding de Nederlander bestraft met een tijdstraf van vijf seconden én een strafpunt op zijn licentie.

Coureurs mogen twaalf strafpunten verzamelen in een periode van een jaar, waarbij er na die twaalf strafpunten automatisch een schorsing voor een race volgt. Iets wat nog geen enkele coureur overkomen is, te meer omdat de strafpunten ook weer verdwijnen één jaar na de Grand Prix waarin de straffen zijn uitgedeeld. Als het aan Max Verstappen ligt verdwijnt het hele systeem direct in de prullenbak.

"Ze moeten het hele systeem de prullenbak ingooien", oordeelt de Red Bull-coureur in Austin in gesprek met de media. "Het is belachelijk dat je en een tijdstraf en een strafpunt krijgt, voor lichte overtredingen. Ik vind dat veel te zwaar."

"Als je vindt dat een coureur te vaak over de schreef gaat dan leg je hem een schorsing op. Daar heb je geen strafpunten voor nodig. Nu krijg je voor kleine vergrijpen al een strafpunt, maar kunnen kleine vergrijpen leiden tot een schorsing. Dat is verkeerd."

"Er zijn in de historie van de Formule 1 weinig coureurs geschorst voor races. Dan ging het ook om echt grote crashes en incidenten. Als een coureur nu geschorst wordt door een optelsom van kleine incidenten, dan vind ik dat echt belachelijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen