Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen helpt Brembo op weg naar ongekende mijlpaal in de auto- en motorsport

Max Verstappen werd dit jaar kampioen. Dat deed hij met behulp van de Red Bull-remmen deels geleverd door een Italiaans bedrijf. De titel van Verstappen was de zeshonderdste wereldtitel die met remmen van dat bedrijf werden gescoord.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het jaar 2022 was voor remleverancier Brembo een groot feest, want er werden weer meerdere wereldtitels gescoord. De belangrijkste was voor Max Verstappen, die het Italiaanse bedrijf dat gespecialiseerd is in remsystemen mede hielp aan haar zeshonderdste wereldtitel in de geschiedenis van de auto- en motorsport.

Brembo wist dat te bewerkstelligen in minder dan 50 jaar tijd, want pas sinds 1975 is Brembo actief in de motor- en autosportwereld. Met remklauwen van Italiaanse afkomst pakte Verstappen in het huidige kalenderjaar zijn tweede wereldtitel op rij.

Ook in de hoogste klasse in de motorsport werd gewonnen. Pecco Bagnaia won namens Ducati de MotoGP-wereldtitel met behulp van Brembo-remmen. In de World Superbike klasse deed Alvaro Bautista hetzelfde. De winnende Formule E-bolide van Stoffel Vandoorne beschikte bovendien ook over een speciaal door Brembo geleverd remsysteem.

In totaal werden er in 2022 maar liefst 62 wereldtitels gewonnen met behulp van Brembo-systemen, waarmee het bedrijf haar technologische suprematie naar eigen zeggen heeft bevestigd.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez