Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hield zijn hart vast na waardeloze starts: "Had er geen zin in!"

Twee van de drie race- of herstarts van Max Verstappen in Australië waren zeer matig. De winnaar van de race blikt terug op de problemen, waardoor hij de leiding verloor en achter de Mercedessen terecht kwam.

De Formule 1 Grand Prix van Australië telde drie starts: de normale start en twee herstarts nadat de race werd stiltgelegd met een rode vlag. Van die drie starts ging er maar één goed bij Max Verstappen, de uiteindelijke winnaar van de race op Albert Park. Na de race in Melbourne neemt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 de tijd om terug te blikken op wat er mis ging. "De eerste was in ieder geval niet goed, ik kwam niet lekker weg van de lijn, dit terwijl ik wel van mening ben dat mijn starts steeds beter gingen. Dat is in ieder geval een verbetering!" Ook bij de tweede start ging het mis. "Ik had er na die eerste start geen zin in! Gelukkig ging het steeds wat beter, maar de tweede start was ook lastig vanwege het feit dat de banden erg koud waren", zo blikt de Red Bull-rijder terug.

Derde start en nieuwe rode vlag

De derde en laatste racestart ging wél goed en daarmee wist hij Lewis Hamilton achter zich te houden. Verstappen kon eerder in de race de Mercedes-coureur makkelijk inhalen, maar tijdens de (her)starts was de Nederlander op zijn zwakst. Althans, op een moment in de laatste sector na. "Ik verremde me en om te voorkomen dat er flat spots op mijn banden kwamen ging ik wat wijder en heb ik het gras even gemaaid. Daar heb ik Melbourne vast wat geld mee bespaard", lacht hij, waarna hij zich richt op de laatste herstart. "Ik denk niet dat Lewis helemaal naast me zat. Mijn start was wat beter dan de eerdere en daar was ik blij mee, want de banden waren heel, heel koud." "Toen ik na de eerste bocht zag dat er een gigantisch gat was ontstaan achter me, had ik al het vermoeden dat er iets aan de hand was. Toen zag ik de herhalingen en de chaos achteraan, dus ja, zo gaat het soms." Er volgde nog een rode vlag, maar de race werd 'herstart' achter de safety car, wat ook het einde betekende van de actie in Melbourne dit jaar.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"