Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: 'Honda en Renault ontlopen elkaar niets'

Met welke motor rijdt Red Bull in 2019? Het is een van de grootste vraagstukken in de Formule 1. Wordt het Honda of blijft het Renault?

Jos Verstappen liet tijdens Ziggo Peptalk niet het achterste van zijn tong zien. Als insider beschikt hij over meer informatie omtrent de motoren dan hij mag delen met de buitenwereld. "Dat zal binnen nu en 5-6 weken wel duidelijk worden." "Op dit moment kan ik daar gewoon niet alles over zeggen. Ik denk dat Honda en Renault elkaar niet veel ontlopen. Het gaat er daarbij om wie de beste ontwikkeling heeft voor de komende twee jaar."

In Canada komen zowel Renault als Honda met een upgrade. De Fransen leveren 15 PK's extra, terwijl Honda een 30 PK meer meeneemt naar Montreal. Voor Red Bull het ideale meetmoment, maar de keuze voor Honda ligt voor de hand. Jos Verstappen ziet dat Renault nog altijd problemen heeft om de stap te maken richting Mercedes en Ferrari. "Sinds de huidige motorregels is Mercedes dominant. Renault blijft een beetje achter in mijn ogen en dat is het probleem voor Red Bull."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'