Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Honda heeft niet meer vermogen, we zitten aan de limiet"

Kunnen Red Bull en Max Verstappen misschien nog wat extra vermogen krijgen van motorleverancier Honda in de laatste zes races van het jaar? Nee, oordeelt de Nederlander.

Met nog zes races te gaan kunnen Max Verstappen en Red Bull elke extra milliseconde rondetijd goed gebruiken in het gevecht met Lewis Hamilton en Mercedes. Twee weken geleden was de grote rivaal duidelijk te sterk tijdens de Grand Prix van Turkije, maar in gesprek met onder meer RacingNews365 durft Verstappen nog niet te zeggen hoe de krachtsverhoudingen in de Verenigde Staten zullen liggen. "We zien het wel. Ik vind het moeilijk te voorspellen. Het ligt er een beetje aan, aan het circuit en de omstandigheden. We komen er vanzelf wel achter op vrijdag", aldus de Red Bull-coureur, die wel gecharmeerd is van het Texaanse asfaltlint waar dit weekend op wordt gereden. "Het is een prima en mooi circuit. Met snelle bochten en je kan hier en daar ook best wat inhalen. Aan het einde van de tweede en het begin van de derde sector bijvoorbeeld", vertelt de Nederlander. Verstappen hoopt natuurlijk dat hij het Mercedes in de Verenigde Staten wel moeilijk kan maken. Na de Grand Prix van Turkije vonden hij en zijn team wel wat dingen die misschien voor verbetering kunnen zorgen, maar of dat in de praktijk ook het geval is, dat weet men pas tijdens de trainingen. "Het is lastig om te zeggen of we echt dingen hebben gevonden, maar we hebben wel ideeën. De tijd zal uitwijzen of het de goede kant op gaat. Turkije was over het algemeen bovendien een iets ander circuit, met het asfalt wat daar lag. Dit is weer anders", aldus Max.

Honda zit aan de limiet

Dat Mercedes de laatste periode goed bezig is, kwam voor Verstappen in ieder geval niet als een donderslag bij heldere hemel. "Nee, ik ben niet verrast door Mercedes. Zij hebben ook stappen gezet, en ook de nieuwe motor, daar zal wel wat vermogen in zitten. Maar het heeft niet alleen met de motor te maken, het is een beetje een combinatie van dingen bij elkaar. Van mijn kant is het in ieder geval geen verrassing. Het ligt er ook gewoon aan hoe zij hun auto afstellen." Red Bull zal het daar ook van moeten hebben, want updates zullen er naar alle waarschijnlijkheid niet meer komen. "Er komt niet meer zo heel veel aan, maar wij proberen het altijd beter voor elkaar te krijgen natuurlijk. We moeten het doen met wat we hebben op het moment en we proberen er het beste uit te halen. Op een gegeven moment moet je natuurlijk keuzes maken en je op volgend jaar concentreren. Je kan niet tot de laatste race door blijven ontwikkelen." Ook Honda kan er volgens de Limburger niet nog een schepje bovenop doen als hij er door RacingNews365 naar wordt gevraagd. "Op dit punt in het kampioenschap denk ik dat alles dat op de auto zit wel het maximale is, dus ik denk niet dat daar nog heel veel veranderd wordt. We hebben niet meer vermogen, we zitten aan de limiet", zo sluit Verstappen, zoals altijd nuchter en recht voor zijn raap af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"