Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Honda-motor rijdt veel fijner dan de Renault"

Max Verstappen is erg te spreken over de rijeigenschappen van de Honda-motor. Ondanks het rauwe geluid, laat de Japanse krachtbron zich beter bedienen dan die van Renault.

De Honda-motor heeft een bijzonder motorgeluid, dat afwijkt van dat van de andere drie motorfabrikanten. Volgens veel mensen is het een rauw geluid, maar qua besturing is er plaats voor finesse. Zo laat Max Verstappen weten op zijn website. "De motor rijdt veel fijner, alles wordt soepeler opgepakt. Misschien klinkt het vanaf de buitenkant niet zo, maar onder het rijden merk ik daar niets van", klinkt het positief.

De voorbije jaren kwam Red Bull met name tijdens de kwalificatie flink tekort. Max Verstappen was alleen in Mexico twee jaar op rij dicht bij zijn eerste poleposition. Honda heeft in 2019 een party modus en dat moet de Nederlander helpen tijdens de cruciale rondjes op zaterdag. Aan voorspellingen waagt Verstappen zich nog altijd niet. "Ik heb nog geen idee, dat moeten we nog zien. Je kan natuurlijk hier wel hard gaan, maar Melbourne is een totaal ander circuit. De baan is hobbelig, het is een stratencircuit met weinig grip." Binnen het F1-team van Red Bull is de sfeer momenteel uitstekend. De relatie met Honda is goed en iedereen reageert uitgelaten. "De stemming is positief. Iedereen gaat rustig en geconcentreerd te werk, wat helemaal goed is", laat Verstappen weten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"