Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo probeert Verstappen om te gaan met alle media-aandacht

Het leven van een Formule 1-coureur gaat niet altijd alleen om racen. Er komen nog een boel andere dingen bij kijken en zeker grote namen als Max Verstappen zijn razend populair bij de media en de fans.

Max Verstappen is inmiddels al vijf seizoenen aanwezig in de Formule 1, gedurende welke hij al heel wat mooie prestaties bij elkaar heeft gereden. Eén doel is er echter nog niet behaald: het worden van F1-wereldkampioen. Voor een coureur is het echter vrijwel onmogelijk om je volledig op één doel te focussen en alle andere aspecten weg te filteren. Bij het leven van een Formule 1-coureur en al helemaal zeker een coureur met de status van Max Verstappen hoort nou eenmaal veel media-aandacht en alles wat je doet of zegt kan verkeerd worden opgepakt, zo legt de Nederlander uit in gesprek met Formule 1 . "Voor mij draait het erom wat er op het circuit gebeurt. Alles wat er verder omheen draait, daar probeer je zo goed mogelijk mee om te gaan. Gelukkig maak je het jezelf makkelijker als je op de baan goed presteert", vertelt Verstappen junior, waarna zijn uitspraken worden aangevuld door vader Jos: "Dat gaat allemaal redelijk automatisch en Max gaat er gelukkig relatief makkelijk mee om. Als hij moest kiezen dan zou hij denk ik niet op alle sociale media aanwezig zijn, want het draait natuurlijk om racen." Die aanwezigheid op sociale media brengt vandaag de dag een hoop gevaren met zich mee zo claimt Jos. Zijn zoon bevestigt: "Al is het maar iets heel onschuldigs, een foto met een verkeerd iemand ofzo, het kan je carrière beschadigen. Hoe ik daarmee omga? Door geen gekke dingen te doen. Mij zal je niet in mijn onderbroek over straat zien lopen. Niet dat ik dat anders wel zou doen hoor", zo lacht hij zijn eigen opmerking weg. Tekst gaat verder onder de foto

Tijdens de Grand Prix-weekend is voornamelijk de donderdag één groot media-circus. Dat de Red Bull-coureur daar geen fan van is, steekt hij absoluut niet onder stoelen of banken: "De donderdag mogen ze van mij meteen afschaffen. Ik weet dat het erbij hoort, de aandacht heeft de Formule 1 natuurlijk ook zo groot gemaakt. Zo lang ik nog vrije tijd voor mezelf overhoud, dan kan ik er uiteindelijk wel mee leven." Niet alleen op, maar ook naast het circuit geniet Verstappen junior een sterrenstatus. Ook dat is niet altijd even makkelijk, maar Max zou Max niet zijn, als hij zich ook daar niet al te druk over maakt: "Het heeft zo zijn nadelen. Je wordt vooral in Nederland vaak herkend, maar zorgen maak ik me daar niet om. Ik ga me niet thuis opsluiten." In de luwte in Monaco valt het gelukkig allemaal wel mee. Dat is een heel groot voordeel van het prinsdom, zijn huidige woonplaats, zo vertelt hij: "Dat is het fijne van leven in Monaco, je wordt daar niet zo vaak herkend, misschien soms door wat toeristen, maar daardoor kan je wel meer genieten van je privéleven. Of ik geniet van het drukke leven van een Formule 1-coureur? Nee, niet per se, maar in de winterperiode, tussen de seizoenen door, wil je soms stiekem wel wat meer actie. Dus ik denk dat het ergens in het midden ligt", aldus Verstappen. Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen, waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen door autocoureurs Tim en Tom Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi