Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hoopt op minder Mercedes- en Hamilton-drama: "Dit was niet gezond"

Max Verstappen won vorig jaar de Formule 1-wereldtitel, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Nederlander moest tot het gaatje gaan en lag vaak overhoop met Lewis Hamilton. In de toekomst hoopt hij dat zijn weg naar een titel iets minder hobbels heeft.

Het 2022-seizoen staat op het punt van beginnen, maar als het aan Max Verstappen ligt, dan maken we komend jaar wat minder drama mee als in 2021 het geval was. De Nederlander kruiste meermaals de degens met Lewis Hamilton, met veel ophef tot gevolg. Wat te denken van al het drama in Groot-Brittannië, of na de GP van Monza? En laten we het maar niet hebben over de GP van Abu Dhabi! Het moment in Silverstone stipt Verstappen zelf in gesprek met The Guardian aan als absoluut dieptepunt van alle heisa in 2021. "Dat was het meest pijnlijke moment. Kijkend naar het puntenverlies was het zwaar, maar het was ook letterlijk heel pijnlijk. Mijn nek, mijn rug, mijn schouders. Ik ben best taai en kan wel wat incasseren, maar het is niet goed voor je lichaam en brein om zo'n impact mee te maken." Het brein van Verstappen moest even flink rusten, herinnert hij zich. "Ik ging naar huis en heb vier dagen niet naar schermpje gekeken, geen tv en geen simulator. Mijn brein moest tot rust komen", vertelt de Limburger.

"Dit was niet gezond"

Veel drama dus, in 2021, maar voor Verstappen zorgden de schermutselingen tussen hem en Hamilton niet voor meer motivatie. "Nee, zo werkt het niet. Het is respectloos wat er gebeurde", doelt hij op de uitgebreide Mercedes-viering na de Britse GP. "We hebben daarna enkel gekeken naar wat wij beter konden doen. Zodra we na de zomerstop terugkwamen als team hebben we het heel goed gedaan. We hebben races gewonnen in de tweede helft van het seizoen die we niet hoorden te winnen", zei hij trots. Als het echter aan de Red Bull-coureur ligt, dan haalt hij toekomstige wereldtitels binnen zonder al te veel drama met Mercedes of andere teams. De manier waarop het in 2021 ging, was namelijk zeer uitputtend. "Zulk drama kan je niet elk jaar meemaken, zeker niet. Dat is niet goed voor me, het is voor niemand gezond, voor beide teams niet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"