Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen hoopt op snelle ommekeer bij Red Bull

Max Verstappen moest in Bahrein lijdzaam toekijken hoe Mercedes en Ferrari het weekend domineerden. Ondanks een forse achterstand op de baan, bezet de Nederlander toch de derde positie in het WK.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Damage control, zo kan de Bahreinse Grand Prix van Max Verstappen betiteld worden. Een vierde plaats was het maximaal haalbare en zo sleepte de coureur waardevolle punten binnen in de titelstrijd.

In gesprek met Ziggo Sport legt Verstappen uit wat het grote probleem van Red Bull was afgelopen GP-weekend. "We hadden de snelheid niet en konden niet aanvallen. Van achteruit hadden we ook geen druk, dus er gebeurde eigenlijk niets voor mij."

"We hadden geen grip aan de achterkant dit weekend. Dit circuit is gevoelig voor de grip aan de achterkant en als die ontbreekt dan gaat het hier niet goed. In de race was er veel wind en konden we geen goede balans vinden. Er waren ook windvlagen, wat het tot een van mijn moeilijkste wedstrijden ooit maakte."

Na afloop van de race was Verstappen rustig voor de camera's, maar de Red Bull-coureur hoopt op een snelle ommekeer: "Ik was niet gefrustreerd, het kan soms even minder goed gaan. Zo lang als we maar begrijpen waar het probleem zit. In de fabriek zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe onderdelen."

"Ik was niet blij met hoe het weekend was gegaan, maar soms heb je dit soort weekenden. We staan derde in het WK en proberen nu zo min mogelijk punten te verliezen. Hopelijk hebben we zo snel mogelijk de auto onder controle."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na Grand Prix Bahrein 2019

Nadat Mercedes 2019 opende met een dubbelzege op het semi-stratencircuit in Melbourne, gingen de zilverpijlen ook in Bahrein met een een-tweetje aan de haal. Deze dubbel had echter behoorlijk wat meer voeten in de aarde. RacingNews365 deelt als vanouds de rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Red Bull verlengt contract met brandstofleverancier