Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappen houdt deur naar Mercedes altijd open"

Max Verstappen zal, zijn huidige Formule 1-contract met Red Bull ten spijt, altijd bezig zijn met een mogelijke overstap naar Mercedes. Dat is de stellige overtuiging van de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen, JJ Lehto.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

JJ Lehto was de racecoureur van Benetton toen Jos Verstappen daar in 1994 als reservecoureur werd aangesteld. Nekletsel voor Lehto maakte dat de Limburger daadwerkelijk werd opgetrommeld om bij het team van Flavio Briatore plaats te nemen naast Michael Schumacher.

Zesentwintig jaar later gooit zoonlief Max Verstappen hoge ogen in de Formule 1. Net als vader Jos toen komt hij uit voor een topteam, maar er is steevast één team beter: "Met Red Bull kan Verstappen slechts af en toe winnen, en niets wijst erop dat de rangorde snel gaat veranderen. Red Bull is het tweede team, Mercedes het eerste", aldus JJ Lehto in gesprek met het Finse Iltalehti.

Dat maakt in de ogen van Lehto dat Verstappen voor zichzelf de deur naar het betere team, in dat geval dus Mercedes, altijd open zal houden: "Natuurlijk. Een coureur van het kaliber-Verstappen houdt altijd al zijn opties open."

Lehto sluit zelfs niet uit dat als Verstappen inderdaad gebruik kan maken van een exit-clausule, zoals wordt gesuggereerd, hij op enig moment als teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes terechtkomt. Hij kan dat scenario alleen maar toejuichen: "Dat zal zowel op als naast de baan vuurwerk geven. Het wordt een spijkerharde strijd tussen twee coureurs die het in een rechtstreeks duel nooit zullen opgeven."

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"