Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen houdt goed gevoel over aan GP Qatar: "Ben daar best blij mee"

Lewis Hamilton kon onbedreigd de Grand Prix van Qatar winnen, nadat een gridstraf Max Verstappen terugzette naar de zevende plaats. De Nederlander wist toch nog tweede te worden en een belangrijk punt binnen te halen voor de snelste raceronde.

Max Verstappen kwalificeerde zich als tweede in Qatar, maar reed zijn laatste ronde terwijl er met dubbele gele vlaggen werden gezwaaid. De Nederlander kreeg hiervoor een gridstraf van vijf plaatsen en startte de Grand Prix van Qatar als zevende. De Red Bull-coureur kon een goede start dus wel gebruiken en dat gebeurde ook. In rap tempo passeerde hij de auto's voor hem. "Natuurlijk was het belangrijk om er zo snel mogelijk voorbij te komen", verklaart de Nederlander in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Ik had een hele goede start en in bocht één was ik al vierde. Binnen vijf rondjes lag ik al tweede volgens mij en toen probeerde ik gewoon om het gat met Lewis zo klein mogelijk te houden." Dat bleek nog een behoorlijke opgave en de Nederlander had dan ook nooit echt de hoop om voor de overwinning te vechten. "Je moet natuurlijk altijd even kijken hoe alles zich ontvouwt, maar vrij vroeg in de race zag ik dat de overwinning er niet in zat. Ik probeerde het zo goed mogelijk te doen en het gat (met Hamilton, red.) zo klein mogelijk te houden", legt Verstappen uit.

Snelste raceronde cruciaal voor Verstappen

De Red Bull-coureur wist wel de snelste raceronde te rijden en dat ene punt kan nog wel eens heel cruciaal gaan worden, denkt hij. "Ik heb de snelste raceronde kunnen rijden, daar ben ik best blij mee. Het is een extra punt en alles telt op dit moment." Mercedes was in Qatar voor het tweede weekend op rij sneller, maar toch gaat Verstappen niet bij de pakken neerzitten. "We hadden dit weekend gewoon niet het tempo om ze bij te benen. Over het algemeen zou ik zeggen dat dit weekend niet het beste was voor ons. Maar er zijn nog twee races te gaan en er kan nog van alles gebeuren. Dus we zullen zien", benadrukt de Nederlander.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi