Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen houdt kaarten tegen de borst in China: "We betreden het onbekende"

Max Verstappen begint als topfavoriet aan het Grand Prix-weekend in China. Toch ziet de Nederlander wel wat onzekerheden.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vier races, drie overwinningen. Max Verstappen is goed aan 2024 begonnen. De uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Australië was het enige smetje op zijn seizoen tot dusver, maar verder loopt alles op rolletjes. De Nederlander reist dan dus ook als topfavoriet af naar China, waar voor het eerst sinds 2019 weer een Grand Prix wordt georganiseerd. En dat zorgt, mede door het sprintformat, voor onzekerheid, ook bij Verstappen.

"Met de nieuwe auto's betreden we een beetje het onbekende", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Het lijkt erop dat ze het circuit geverfd hebben en er geen nieuw asfalt ligt. Ik weet niet wat dat met de grip van de baan doet, dus daar moeten we bovenop zitten. Het is hetzelfde voor iedereen. Hopelijk werken we een goede eerste vrije training af en hoeven we niet te veel te finetunen aan de auto. Dat zou al heel erg helpen."

Graining kan, net als in Australië, een rol gaan spelen en laat dat nou net iets zijn waar Red Bull last van had. Maakt Verstappen zich zorgen? "In Australië waren de vrijdag en de zaterdagochtend niet ideaal. Daarna hebben we de auto aangepast en dat voelde beter aan. Helaas kon ik dat niet laten zien. Ik denk ook dat we in Australië meer snelle bochten hadden en hier zijn er meer bochten op lage snelheid. Het is anders, denk ik. We moeten het afwachten."

Verstappen won nog nooit in China. Zorgt dat voor extra druk? "De benadering is altijd hetzelfde. Ik wil overal winnen en we zijn hier een paar jaar niet geweest. Ik focus me niet echt op het moeten winnen, ik wíl gewoon winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"