Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen houdt lippen stijf op elkaar over mogelijke komst Hulkenberg

Nico Hulkenberg maakte afgelopen raceweekend een sterke indruk bij Racing Point, toen hij onverwachts in moest vallen voor Lance Stroll. De Duitser staat op het lijstje van Red Bull, dat nog twijfelt over de tweede coureur naast Max Verstappen. De Nederlander zelf houdt zich lekker buiten die discussie.

Aan tafel bij Ziggo Sport werd de Grand Prix van de Eifel op maandag uitvoerig besproken. Een van de coureurs die een goede indruk had achtergelaten, was Nico Hulkenberg. De Duitser moest op stel en sprong naar de Nurburgring afreizen om de zieke Lance Stroll te vervangen bij Racing Point. Daar begon hij zonder nog maar een ronde te hebben gereden aan de kwalificatie. Weliswaar eindigde hij als twintigste, tijdens de race op zondag werkte hij zich knap op naar de achtste plaats. Max Verstappen zag het ook toen hij de hoogtepunten van de race terugkeek en was onder de indruk van de prestaties van zijn maat The Hulk. "Ja het was een goede wedstrijd van hem", zo geeft hij toe als hij ernaar wordt gevraagd. Fysiek was het wel zwaar voor Hulkenberg, maar dat vond de Nederlander niets meer dan logisch. "Ja, dat is wel normaal als je niet de training volgt die je normaal volgt omdat je geen zitje hebt. Dan is het bijna niet uit te houden", redeneert de Red Bull-coureur. Aan tafel wordt de mogelijkheid besproken om Hulkenberg in 2021 naast Verstappen in de Red Bull-bolide te zetten. Helmut Marko gaf eerder al aan dat de Duitser op zijn lijstje staat als mogelijke vervanger van Alexander Albon bij het Oostenrijkse team. Het zou wel een gezellige teamgenoot zijn, toch Max? Het blijft stil aan de andere kant van de lijn als Robert Doornbos zijn landgenoot er naar vraagt. "Daar hou ik me even buiten", zo lacht Verstappen. Check het fragment hieronder.

1315725255873310720

Nico Hülkenberg en Max Verstappen in één team? Check het hele fragment https://t.co/CuDtQY7SOQ #ZiggoSportF1 #F1 #Peptalk pic.twitter.com/bA8FufTyHO — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) October 12, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"