Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Verstappen houdt schade beperkt, Leclerc snelste in derde training GP Oostenrijk

De laatste vrije training in Oostenrijk leverde kleine verschillen tussen de topteams op. Ferrari en Mercedes ontliepen elkaar nauwelijks in de voorbereiding op de kwalificatie. Max Verstappen klokte een vijfde tijd in zijn Red Bull.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De fans in Oostenrijk konden in het eerste kwartier van de training alleen van het zonnetje genieten, want actie op de baan was er niet te vinden. Vervolgens waren het Ferrari en Mercedes die, zoals verwacht, het voortouw namen. Charles Leclerc dook als eerste de 1.04 in en was daarmee drie tienden los van Valtteri Bottas en Sebastian Vettel.

Max Verstappen zorgde na 25 minuten in de training voor luid gejuich. In zijn Red Bull reed hij op de zachte band de baan op voor zijn eerste run die hem tijdelijk de vierde plaats opleverde, voor Lewis Hamilton, en vlak achter Bottas en Vettel.

Uitslag Derde vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Teamgenoot Pierre Gasly kende een mindere training, doordat hij kampte met technische problemen aan zijn Red Bull. De Fransman klaagde over 'no power' en reed rustig terug naar de pits. Het team constateerde daar een softwareprobleem, dat hem lange tijd aan de kant hield.

In de slotfase van de training kwamen de coureurs nog eenmaal de baan op voor een laatste run ter voorbereiding op hun kwalificatie. Daarbij werd het tempo opgevoerd door Ferrari en Mercedes, waarbij Leclerc als enige coureur een 1.03 wist te noteren. Verstappen gaf uiteindelijk vier tienden toe, waarbij hij met name in de tweede en derde sector tijd verloor op de concurrentie.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull